4 sikkerhedstip, der giver optimal beskyttelse til større organisationer
Fredrik Arveskär, regionschef for Norden og Benelux hos Infinidat. Foto: Infinidat

4 sikkerhedstip, der giver optimal beskyttelse til større organisationer

Cybersikkerhed er en stor udfordring for større organisationer. Der kræves et metodisk sikkerhedsarbejde for at sikre it-miljøerne, og mange af de tiltag, der er hensigtsmæssige, har med datalagring at gøre. Fredrik Arveskär, regionschef for Norden og Benelux hos Infinidat, giver her fire nyttige tips til, hvordan storage og cybersikkerhed kan kombineres til en homogen forretning. Det er et must for moderne IT-miljøer

Del artiklen på

Af: Fredrik Arveskär, regionschef for Norden og Benelux hos Infinidat

 

Det største problem med cybersikkerhed, udover de kriminelle, er, at det er et utrolig mangefacetteret felt. Det betyder, at der opstår en masse misforståelse, udfordringer og sikkerhedshuller. Et stort problem er at prioritere, hvilke aktiviteter man skal starte med for at sikre virksomheden. Her er fire tips til problemer, der er vigtigt at løse så hurtigt som muligt.

1: Dårlig modstandskraft

Det engelske udtryk "cyberresilience" refererer til at håndtere angreb og indtrængen, når de opstår, i stedet for blot at forsøge at forhindre dem fuldstændigt. Spørgsmålet er ikke, om angreb og indtrængen vil ske, det er et spørgsmål om, hvornår de vil ske. Cyberresiliens handler om, hvordan du håndterer det.

Der er masser af teknologiske løsninger til at styrke cybermodstanden, såsom kopier af data, der ikke kan manipuleres (immutable snapshots), fuldstændig adskilte dele af et it-miljø (air gapping), fuldstændig adskilte miljøer til analyse af sikkerhedstrusler og indtrængen (fenced forensic environment) og virkelig hurtig bedring efter angreb. I en robust virksomhed er du helt sikker på at kunne genskabe data og tilgængelighed fuldt ud.

Mange af disse løsninger tilbydes med moderne storageprodukter. Det betyder, at sikkerhedsløsninger er placeret, hvor de gør mest gavn: hvor data opbevares.

2: Langsom gendannelse af data

Mange virksomheder oplever ekstremt lange genopretningstider efter cyberangreb, såsom ransomware-angreb. Det betyder ikke kun tabte indtægter i unødvendigt højt omfang, men er et sikkerhedsproblem i sig selv. Jo hurtigere gendannelse af data, jo større er chancen for at sikre et it-miljø. Det giver ganske enkelt mere tid og ressourcer til proaktiv og sikker datagendannelse i stedet for at være i en situation, hvor du er fuldstændig uforberedt. For at bevare kundernes tillid skal du være i stand til at handle meget hurtigt i disse situationer for ikke at miste dem eller miste betydelige indtægter.

Det er værd at investere i moderne storageløsninger, der garanterer utrolig hurtig datagendannelse. Vi taler minutter, i stedet for timer og dage.

3: Manglende sammenhæng mellem cybersikkerhed og opbevaring

It-chefer og sikkerhedseksperter hos større virksomheder skal overveje datalagring som en del af virksomhedens cybersikkerhedsstrategi. Større organisationer skal udvikle strategier, så cybersikkerhed, cyberresiliens og storageløsninger fungerer sammen. Primært og sekundært lager skal ikke kun beskyttes, de skal kunne overvåges og administreres via sikkerhedsløsninger. Opbevaring og sikkerhed er ikke længere separate områder. Dette understreges af det faktum, at den gennemsnitlige tid til at opdage tyveri og manipulation af data ifølge sikkerhedseksperter er anslået til 287 dage.

4: Konsolidering af storageløsninger

Mange virksomheder har for mange storage-arrays, nogle gange op til 40 eller endda mere. Dette skyldes naturligvis den eksplosive vækst af data. Et stort antal storagesystemer fører til en række problemer, såsom ineffektiv it-styring, høje omkostninger samt øget miljøbelastning og øget behov for at håndtere kasseret udstyr. Derudover fører det til sikkerhedsproblemer, da mere komplekse opbevaringsløsninger end nødvendigt skal beskyttes. Strategisk konsolidering af lagermiljøet er det muligt at migrere 40 traditionelle lagerenheder til nogle få moderne.