Berygtet hackergruppe lover at stoppe angreb på sundhedssektoren.

Berygtet hackergruppe lover at stoppe angreb på sundhedssektoren.

Antallet af cyberangreb der forsøger at udnytte corona-krisen, er steget med over 500% fra februar til marts. Det rapporterer cybersikkerhedsfirmaet, Bitdefender. Samtidig udtaler den berygtede hackergruppe The Maze Team, at de indstiller deres angreb rettet mod sundhedssektoren

The Maze Team, en berygtet hackergruppe der er kendt for at lukke hospitaler og sundhedsklinikker ned med ransomware, har sagt, at de vil stoppe med at angribe sundhedssektoren - i hvert fald indtil corona-krisen er under kontrol.

Sundhedssektoren er presset til bristepunktet i flere lande. Bliver den samtidig ramt af et cyberangreb, kan det få fatale følger. For et par uger siden blev et af Tjekkiets største hospitaler f.eks. ramt af et cyberangreb, hvor de blev nødt til at lukke deres IT-netværk ned og overflytte patienter til andre hospitaler.

“Vi har set en stigning af corona-relaterede cyberangreb på mere end 500% fra februar til marts. Og måneden er ikke slut endnu” fortæller Bogdan Botezatu, sikkerhedsekspert hos Bitdefender. “Både myndigheder og private virksomheder er pressede pga. krisen. Det betyder, at medarbejderne i højere grad risikerer at begå fejl - en sårbar situation som de kriminelle bagmænd forsøger at udnytte.”

- lb