CEO'erne i den teknologiske branche er mest bekymrede for cybercrime

CEO'erne i den teknologiske branche er mest bekymrede for cybercrime

Den teknologiske udvikling har skabt grobund for vækst i den teknologiske branche, og CEO'erne tror på fortsat vækst i det kommende år. Det er dog samtidig toplederne i teknologibranchen, der er mest bekymret for cybertruslen sammenlignet med topledere i andre brancher. Det viser PwC's CEO Survey 2018 inden for den teknologiske branche

Ifølge PwC's CEO Survey 2018 har toplederne i teknologibranchen stor tiltro til økonomisk vækst på globalt plan. Således forventer hele 91 % af CEO'erne, at den globale økonomiske vækst forbedres eller forbliver den samme i 2018. Også når det gælder deres egen virksomhed, har CEO'erne positive forventninger. Her tror 87 % på vækst i det kommende år, og 93 % tror på vækst over de næste tre år.

"Der er positivt nyt fra virksomhederne i den teknologiske branche. Ikke alene har de høje forventninger til vækst i den globale økonomi, men også til væksten i deres egen virksomhed. Størstedelen af toplederne forventer at opnå vækst gennem organisk vækst (82 %), mens ca. halvdelen forventer at vækste gennem alliancer, opkøb eller effektiviseringer," forklarer Mads Nørgaard Madsen, partner og leder af Security og Technology i PwC.

Forventningen til vækst i egen virksomhed ligger endda højere hos toplederne i teknologibranchen end blandt de øvrige globale topledere: 48 % af teknologibranchens CEO'er er meget sikre på vækst i egen virksomhed i de kommende 12 måneder, sammenlignet med 42 % af CEO'erne på tværs af alle brancher, og over halvdelen (51 %) af toplederne i branchen er meget sikre på vækst i de kommende tre år sammenlignet med 45 % af CEO'erne på tværs af brancher.

Cybertrusler påvirker toplederne

Undersøgelsen viser dog også, at CEO'erne i teknologibranchen er mere bekymrede for cybertrusler end CEO'erne på tværs af alle brancher. Blandt teknologitoplederne er det 45 %, der er meget bekymrede for cybertrusler, mens det samme gælder 40 % af CEO'erne på tværs af alle brancher. Det placerer cybertrusler som den største trussel for CEO'erne i teknologibranchen, mens det er den tredjestørste trussel for de globale CEO'er på tværs af alle brancher. 

"For toplederne i teknologibranchen er cybertrusler en større trussel end for den gennemsnitlige globale CEO. Det kan bl.a. skyldes, at de teknologiske virksomheder er mere afhængige af teknologien og derfor ekstra udsatte i alle hjørner af virksomheden, hvis de bliver ramt af et cyberangreb," fortæller Mads Nørgaard Madsen. Han fortsætter:

"Eftersom cybertrusler er CEO'ernes største bekymring, forsøger cirka halvdelen af virksomhederne at komme problemet til livs ved at opbygge tillid til deres kunder ved at øge investeringerne i cybersikkerhed."

Den andenstørste trussel for CEO'erne i branchen er tilgængeligheden af nøglekompetencer (43 %), og på en tredjeplads over bekymringer ligger hastigheden af den teknologiske udvikling (36 %).

Undersøgelsesmetode:

I PwC's 21st CEO Survey blev der gennemført 1.293 interviews i 85 lande i løbet af det sidste kvartal af 2017. CEO Survey er verdens førende og mest omfattende toplederundersøgelse.

- lb