Cloud og mobil er de svageste led i organisationers IT-infrastruktur

Cloud og mobil er de svageste led i organisationers IT-infrastruktur

Ny sikkerhedsrapport fra Check Point kortlægger nye sårbarheder i virksomheders cloud- og mobilløsninger: Næsten en ud af fem virksomheder har oplevet et sikkerhedsbrud i skyen over det seneste år

Check Point har lige offentliggjort resultaterne i deres seneste sikkerhedsrapport i 2019. De nye data kortlægger, hvordan hackere og IT-kriminelle i stigende grad går efter de svageste og dårligst beskyttede elementer i en organisations IT-infrastruktur - deres cloud- og mobilløsninger.

Rapporten viser bl.a., at næsten hver femte virksomhed (18 %) har haft en cloud-relateret sikkerhedsbrist inden for det sidste år. Dette hænger muligvis sammen med, at hele tre ud af ti IT-professionelle stadig mener, at det udelukkende er cloud-leverandørernes ansvar at håndtere sikkerhed i skyen.

Rapporten afslører desuden de mest hyppige angrebsmetoder, som hackere og IT-kriminelle benyttede mod organisationers cloudløsninger og mobile enheder i 2018, samt de største udfordringer som IT-ansatte og sikkerhedsansvarlige har i forhold til at beskytte sig.

Nogle af de vigtigste resultater inkluderer:

  • 18 % af organisationer på verdensplan har haft en sikkerhedsbrist i skyen indenfor det seneste år: Den mest hyppige brud på sikkerhed er datalæk, stjålne kontoer og infektioner med malware.
  • 30 % af IT-professionelle mener fortsat, at det er cloud-leverandøren, som er ansvarlig for sikkerheden: dette bekymrende svar ignorerer den udbredte anbefaling om at cloudsikkerhed bør være et fælles anliggende mellem cloududbyder og kunden
  • 59 % af IT-professionelle bruger ikke sikkerhedsløsninger til mobile enheder: Størstedelen af organisationer gør ikke brug af mobile sikkerhedsløsninger til deres mange enheder. Dermed har de ikke mulighed for at opdage og forebygge trusler som mobile malware, skadelige apps, "man-in-the-middle- angreb" samt sårbarheder i organisationers systemer.
  • Kun 9 % af IT-professionelle mener, at trusler mod mobile enheder udgør en stor risiko: Det på trods af at malware kan sprede sig gennem en ubeskyttede mobile enheder til en organisations cloud eller netværk, hvor hackere udnytter det som det svageste led i virksomhedens sikkerhed.

Den seneste rapport viser, hvor sårbare organisationer er over for cyberangreb, som er rettet mod organisationers cloudløsninger og mobile enheder. Det skyldes hovedsageligt manglende bevidsthed om de mange trusler, samt en manglende forståelse for, hvordan de skal håndteres.

Den fulde rapport kan findes her: https://research.checkpoint.com/vol-3-2019-security-report/

- lb