Computere med kunstig intelligens skal bekæmpe hackere

Computere med kunstig intelligens skal bekæmpe hackere

HP introducerer ny serie af pc’er til virksomheder og mobile workstations med indbygget sikkerhed baseret på kunstig intelligens, der skal beskytte virksomheder og deres ansatte mod hackerangreb

I dag lancerer HP en ny type sikkerhedsløsning, der skal beskytte virksomheder herhjemme mod avancerede hackerangreb. Sikkerhedsløsningen, der går under navnet HP Sure Sense, er baseret på kunstig intelligens og bliver leveret som en integreret del i udvalgte HP-computere til erhvervslivet, der fremover kan bestille nye enheder til sine medarbejdere med indbygget sikkerhed fra fabrikken.

Til daglig bliver der opdaget over 350.000 nye typer skadelig software og af samme årsag er cybersikkerhed blevet et vigtigt fokusområde i stort set alle danske virksomheder. Mange har oplevet en kraftig forøgelse i antallet af såkaldte ransomware-angreb, hvor hackere tager virksomhedens forretningskritiske data som gidsel mod krav om betaling af en løsesum.

Med den nye sikkerhedsløsning får virksomhederne et nyt våben i kampen for at opdage og håndtere de mange angreb fra hackerne. HP Sure Sense er baseret på kunstig intelligens, der kan analysere og forhindre nye trusler mod at få adgang til den enkelte computer og derfra sprede sig til resten af virksomhedens netværk og andre enheder. Ved hjælp af såkaldt deep learning og adfærdsanalyse af ransomware-aktiviteter, er programmet i stand til at identificere hidtil ukendte malware-typer med minimal påvirkning af computerens ydeevne, hvilket ellers er en af udfordringerne ved traditionel antivirus.

"For os er det vigtigt at bidrage til udviklingen af fremtidens sikkerhedsløsninger. Vi hjælper virksomheder med at bygge fremtidens kontor ved at fremstille enheder, der kan tage kampen op mod de mange nye trusler fra hackere samtidig med, at de lever op til de mange krav, som medarbejdere har til teknologi i dag " siger Anne-Sophie Hadberg, General Manager, EMEA Personal Systems Business, HP Inc.

- lb