Cyberkriminelle vil også have del i hjælpepakker
Foto leveret af Check Point.

Cyberkriminelle vil også have del i hjælpepakker

Mens regeringer verden over forsøger at håndtere de økonomiske konsekvensen af Coronavirus ved hjælp af store hjælpepakker, forsøger cyberkriminelle at udnytte situationen til egen fordel, og snyde virksomheder og selvstændige gennem phishing-angreb

Sikkerhedsfirmaet Check Point Software Technologies, har lige været ude og fortælle, hvordan cyberkriminelle forsøger at udnytte regeringers hjælpepakker, med henblik på at snyde intetanende virksomheder og selvstændige vha. svindel- og phishing-teknikker. Med hjælpepakker for omkring 400 milliarder kroner i Danmark alene, trækkes mange cyberkriminelle til, men henblik på at fylde egne lommer på bekostning af andre.

Det er forskere fra Check Point, der har opdaget, at der siden januar 2020 er blevet registreret en række forskellige ondsindede domæner relateret til hjælpepakker i forbindelse med Coronavirus. I alt er 4.305 nye domæner relateret til hjælpepakker blevet registreret globalt set.

Cyberkriminelle bag disse svindelhjemmesider forsøger at udnytte regeringernes hjælpepakker til at snyde folk til at anvende domænerne, der typisk tilgås ved hjælp af et link, der er sendt gennem en phishing-mail. Virksomheder eller andre, der besøger de ondsindede domæner i stedet for regeringernes officielle hjemmesider, risikerer at få stjålet og misbrugt deres personlige oplysninger eller blive udsat for betalingstyveri.

Et eksempel på en phishing-mail, der forsøger at udnytte hjælpepakker relateret til Coronavirus kan findes nedenfor. Når offeret trykker på Reconfirm-knappen, tages individet til en phishing loginside, hvorfra den cyberkriminelle kan udnytte virksomhedens eller individets oplysninger. 

- lb