Fjernarbejde har skabt en kløft i virksomheders sikkerhedsprocedurer

Fjernarbejde har skabt en kløft i virksomheders sikkerhedsprocedurer

Check Point Software Technologies’ nye 2022 Workforce Security Report afdækker, hvordan virksomheder i høj grad tillader adgang til virksomhedsdata og applikationer fra medarbejdernes private enheder, men at kun få benytter sikkerhedsløsninger, der beskytter medarbejderne

Del artiklen på

Check Point Software Technologies offentliggjorde for nyligt deres 2022 Workforce Security Report. Rapporten bygger på en global undersøgelse blandt 1200 it-sikkerhedsmedarbejdere og afdækker, hvordan skiftet til fjernarbejde har påvirket virksomheders it-sikkerhed. Undersøgelsen viser, at hele 70 pct. af alle virksomheder nu tillader deres medarbejdere at tilgå virksomhedens applikationer fra deres personlige enhed.

Desværre svarer blot 5 pct. af de adspurgte, at de benytter alle Check Point Software Technologies’ fem anbefalinger til sikkerhedsløsninger, der beskytter medarbejdere, der arbejder på distancen: URL-filtrering, URL-omdømme, Content Disarm & Reconstruction (CDR), Zero Phishing og beskyttelse af brugerinformation.

”Selvom mange virksomheder har set lyset i muligheden for fjern- og hybridarbejde, ser vi desværre også, at en del ikke benytter sig af de sikkerhedsløsninger, de har behov for, når medarbejderne skal beskyttes på distancen. Vores nye undersøgelse bekræfter, at skiftet til fjernarbejde har skabt en kløft mellem virksomhedens medarbejdere, deres enheder og sikkerhed. For at lukke denne kløft bør virksomheder skifte til en Secure Access Service Edge- (SASE) arkitektur. SASE sikkerhedsmodeller tilbyder nemlig fjernarbejdere hurtig og enkel adgang til virksomhedens applikationer, og beskytter dem mod alle internetbaserede trusler,” fortæller Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Desuden viser undersøgelsen blandt andet:

  • Behov for sikker internetadgang: 20 pct. af respondenterne i undersøgelsen svarer, at de ikke benytter nogle af de fem sikkerhedsanbefalinger, når deres medarbejdere surfer på internettet fra distancen. Desuden fortæller blot 9 pct., at de benytter samtlige sikkerhedsanbefalinger.
  • Manglende beskyttelse mod ransomware: 26 pct. af alle virksomheder har ikke en endpoint-løsning, der automatisk kan opdage og stoppe ransomwareangreb, og 31 pct. benytter ingen af de fem anbefalinger til at undgå datalæk.
  • Minimal fokus på e-mail- og mobilsikkerhed: Blot 12 pct. af alle virksomheder, der tillader adgang til virksomhedens data og applikationer fra en mobilenhed, benytter en Mobile Threat Defence-løsning. Dette understreger, hvor sårbare virksomheder er mod 5. generations cyberangreb, der er målrettet fjernarbejdere.

Hele undersøgelsen kan læses her.