God cybersikkerhed i Danmark

God cybersikkerhed i Danmark

En international undersøgelse over cybersikkerheden, placerer Danmark meget højt. Faktisk viser undersøgelsen at Danmark er verdens fjerde sikreste land når det kommer til cybersikkerhed

Af Lars Bennetzen

Undersøgelsen er udført af sikkerhedsmediet comparitech.com, hvor de har tjekket cybersikkerheden i 60 lande. De har undersøgt en række forskellige kategorier, lige fra malwareinfektioner til cybersikkerhedslovgivning. Og selvom der klart er lande der generelt, klarer sig bedre end andre, så er der ikke et enkelt land der er bedst i alle kategorier.

Faktisk mener Rebecca Moody fra comparitech, at alle de lande de har tjekket godt kunne trænge til nogle markante forbedringer når det kommer til cybersikkerhed.

Men hvor der ikke var lande der klarede sig godt over hele feltet, så var der lande der virkelig haltede bagefter når det kom til cybersikkerhed, og det har fået comparitech til at udforme en liste, der rangerer landene fra det mest sikre til det mindst sikre.

Og selvom Danmark faktisk klarer sig rigtig godt, så lad os lige starte med det land der klarer sig værst i testen – Algeriet. Ifølge analysen fra comparitech, så er Algeriet det land der har den dårligste cybersikkerehd i verden. Det har den dårligste lovgivning indenfor cybersikkerhed, det har en enorm høj rate af maleware, både på computere og på mobile enheder, og det er dårligt forberedt når det kommer til cyberangreb.

Når vi nu er ved lande der klarer sig dårligt, så har vores sydlige nabo, Tyskland, et problem når det kommer til finansiel malware. Faktisk så er det her at der findes flest, succesfulde, angreb sted med finansiel malware. Hele tre procent af brugerne i Tyskland har været ramt.

Helt i top

Vender vi lige bøtten om, og kigger på de lande i verden der har den bedste cybersikkerhed, så ligger Japan helt i top, som det mest cybersikre land i verden. I langt hovedparten af alle kategorierne ligger vores østlige venner højt.

De har blandt andet den laveste rate af mobil malwareinfektioner, kun 1,34% af brugerne her er berørt.

Når det så kommer til os selv, så har vi grund til at være glade. Danmark har nemlig den laveste procendel af computermalwareangreb, kun 5,9% af brugerne her er ramt. Samtidig har vi også den laveste andel af angreb fra cryptominere, hvor det kun er 0,61% af brugerne der er ramt.

Udover Japan, er det kun Canada og Frankrig der scorer bedre i comparitechs analyse, og det gør os til det fjerde sikreste land i verden når det kommer til cybersikkerhed.