Gode tips til at holde arbejds-PC’en beskyttet

Gode tips til at holde arbejds-PC’en beskyttet

ANNONCE: Din arbejds-PC skal altid fungere optimalt og hjælpe dig i dit arbejde. Desuden indeholder din arbejds-PC som regel en række oplysninger, der ikke må opsnappes. Det er yderst vigtigt at holde sin PC og dens oplysninger beskyttet for virus og hackere.

Her får du tips og gode råd til, hvordan du kan gøre det. Det er ikke så svært, som det kan virke.

Installér et godt sikkerhedsprogram på arbejds-PC’en
For det første er det vigtigt at have et godt sikkerhedsprogram installeret på sin computer, der kan beskytte mod virus og hackere. Det er ikke helt let at finde det gode sikkerhedsprogram. Nogle sikkerhedsprogrammer er lavet med det formål at skade din computer. Disse programmer kan enten indeholde virus fra starten, eller også yder de ikke fuld beskyttelse af din computer.
Et godt tip er at læse anmeldelser af sikkerhedsprogrammer på nettet for at tjekke andre brugeres erfaringer med de forskellige programmer. Der er dog den udfordring, at skaberne af de skadelige sikkerhedsprogrammer kan lægge falske anbefalinger op. Lav alligevel en grundig research, før du installerer et sikkerhedsprogram.
Vi anbefaler, at du undersøger de troværdige AVG-Antivirus-sikkerhedsprogrammer, der giver din computer god beskyttelse. Læs mere på fagmagasinet.dk.

Opdatér, når du bliver bedt om det
Når først du har installeret et godt sikkerhedsprogram, er det ekstremt vigtigt, at du husker at opdatere det. Sikkerhedsprogrammet giver dig besked, når en opdatering ligger klar. Det kan være fristende at lukke vinduet med opdateringsanmodningen ned, da beskeden ofte kommer i øjeblikke, hvor man har travlt med andre ting på computeren.

Vi vil dog råde dig til altid at opdatere, når programmet beder om det. Når programmet opdaterer, lukker computeren sikkerhedshuller, hvorfra hackere kan få adgang til dine oplysninger. Får hackere adgang til din computer, vil det tage lang tid, før alle systemer fungerer optimalt igen. Husk derfor altid at opdatere.

Undgå suspekte filer på mail og fra nettet
Selvom man opdaterer sine sikkerhedsprogrammer, er man ikke hundrede procent virus-sikker. Der findes nogle vira, der er så nye, at der endnu ikke findes opdateringer, der kan beskytte computeren mod dem. I din færden på nettet kan du selv gøre noget for at undgå, at dine oplysninger bliver hackede, eller at din computer får virus. En gylden regel og et godt tip lyder: Tryk ikke på mistænkelige filer, som du får tilsendt via mail eller ser på nettet. Disse filer kan være sendt ud af hackere eller indeholde virus. Slet den mistænkelige mail, og undgå de suspekte links på nettet. I øvrigt skal du være opmærksom på, at visse opkald, hvor personen i den anden ende af røret påstår at kunne ordne din computer på den ene eller anden måde, næsten altid er fup og garanti for et hackerangreb eller virus. Gør derfor aldrig, hvad disse personer siger. Det handler om at bruge sin sunde fornuft.   

Følger du de få og nemme ovenstående tips, er det muligt at holde din arbejds-PC sikker. Dermed bevarer du dine oplysninger og din sikkerhed.