Hvert tredje mailangreb mod virksomheder varer over en uge

Hvert tredje mailangreb mod virksomheder varer over en uge

En ny rapport fra it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks og forskere fra University of California, Berkeley går i dybden med økosystemet omkring virksomheders mailsikkerhed, hackeres adfærd og metoder og giver gode råd til, hvordan virksomheder kan beskytte sig mod angreb og misbrug af deres data. Rapporten viser bl.a., at hver tredje hackede mailkonto benyttes af hackere i over en uge

Barracuda Networks har netop udgivet en rapport med den nyeste forskning inden for cyberkriminelles metoder og adfærd. Det sker i samarbejde med forskere fra University of California, Berkeley.

Rapporten “Spear Phishing: Top Threats and Trends Vol. 4 - Insights into attacker activity in compromised email accounts” viser, at der kan være mange penge i at få adgang til virksomheders mailkonti. Den giver samtidig et indblik i, hvordan virksomheder kan håndtere det komplekse trusselsbillede og beskytte sig selv og sine medarbejdere.

Forskerne har konkret undersøgt 159 mailkonti på tværs af 111 organisationer med fokus på, hvordan cyberkriminelle får adgang til konti, hvor længe de har adgang, samt hvordan de stjæler værdifuld information undervejs.

- Cyberkriminelle bliver mere og mere snedige og finder hele tiden på nye måder at skjule sig på, mens de kontrollerer virksomheders mailkonti. På den måde kan de maksimere det økonomiske potentiale, hvad enten der er tale om salg af logins, afpresning eller noget helt tredje. Jo mere vi ved om de cyberkriminelles adfærd, jo bedre kan vi hjælpe virksomheder med at beskytte sig og modstå evt. angreb, siger Peter Gustafsson, ansvarlig for Barracuda Networks i Norden.

Hvert tredje mailangreb varer over en uge

Ifølge rapporten er 33 pct. af de undersøgte mailkonti blevet misbrugt af hackere over en periode på mellem en uge og en måned, mens 4 pct. er blevet misbrugt i mere end en måned.

- Rapporten viser, at hackerne har adgang til mere end hver tredje kompromitterede mailkonto i over en uge. Det betyder ikke nødvendigvis, at hackere misbruger kontoen til at sende phishing-beskeder til andre, men at de fx har tid til at indsamle oplysninger og data, der kan udnyttes til afpresning, siger Peter Gustafsson fra Barracuda Networks.

Rapporten viser desuden, at kun 7 pct. af de udsatte mailkonti faktisk benyttes til at sende phishing-beskeder, og at 31 pct. af de cyberkriminelle, der har skaffet sig adgang til en mailkonto, får hjælp af andre kriminelle til at stjæle værdifuld information.

Fire områder, hvor virksomheder skal beskytte sig

I rapporten fremhæver Barracuda Networks fire områder, som virksomheder skal benytte til at beskytte sig mod hackerangreb. Det er afgørende, at der ikke kun er tale om en teknisk løsning, men at virksomheder også uddanner og træner sine medarbejderne.

  1. Automatisering og AI-baseret detektion af kompromitterede konti
  2. Monitorering og undersøgelser
  3. Uddannelse og træning af medarbejdere
  4. Password-håndtering

- lb