Nedlukket botnet skaber fortsat problemer for virksomhederne

Nedlukket botnet skaber fortsat problemer for virksomhederne

Emotet-botnettet er for anden måned i træk den største globale cybertrussel mod virksomheder. Det er det til trods for, at en international politiaktion lukkede det berygtede botnet ned i slutningen af januar. Det viser Check Point Software Technologies’ seneste Global Threat Index for januar

I slutningen af januar beslaglagde en international politiaktion en stor del af Emotets computere. Alligevel er det berygtede botnet for anden måned i træk den største globale cybertrussel mod virksomheder. Det viser den seneste Global Threat Index for januar 2021 fra Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies.

Politiaktionen har ført til et fald på hele 14 procent i antallet af virksomheder, der er ramt af Emotet-botnettet. Alligevel er 6 procent af alle virksomheder i januar blevet ramt af botnettet, hvilket blot understreger, hvor stor en trussel Emotet har været. Politiet vil desuden udrulle en masse-afinstallation af Emotet på enheder, der er blevet inficeret af botnettet. Det sker efter planen den 25. april.

“Emotet er en af de mest destruktive malware-typer, vi nogensinde har set. Det er desuden et botnet, der har kostet virksomheder rigtig mange penge. Derfor er det fantastisk, at politiet nu har fået lukket Emotet-botnettet,” fortæller Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point i Danmark. Han fortsætter:

“Det er dog for tidligt at juble. Når én cybertrussel forsvinder, har nye det nemlig med at dukke op. Derfor skal virksomheder fortsat være opmærksomme på cybertruslerne og sikre, at de har en robust it-sikkerhed, hvis de skulle blive angrebet af ondsindede hackere.”

- lb