Nu kommer der en vejrudsigt for cybersikkerheden

Nu kommer der en vejrudsigt for cybersikkerheden

På under fem minutter giver sikkerhedseksperten Leif Jensen i en helt ny podcast et overblik over den aktuelle sikkerhedssituation i Danmark. Begivenheder kommenteres og forklares, så alle kan forstå det

Cybersikkerhed kan forekomme kompliceret og svær at forstå. Vi er alle berørt af det, og når mydighederne ikke informerer offentligheden om, hvad der sker, må andre træde til. Derfor har Leif Jensen, der til daglig er Chief Business Officer hos ESET Nordics, startet en helt ny podcast, Cybervejret, hvor han hver uge tager pulsen på, hvad der sker i cyberspace.

”I stedet for at sætte mig hen i sofaen og brokke mig, så har jeg valgt at gøre noget ved det,” siger Leif Jensen.
På under fem minutter giver Leif Jensen, der har over 30 års erfaring inden for cybersikkerhed, et helt unikt indblik i, hvad der er aktuelt, hvad vi skal passe på, og hvordan vi skal opføre os, hvis vi fx bliver udsat for svindelmail, forsøg på at lokke personlige oplysninger ud af os, eller hvis vi er blevet ramt af ransomware.

En ting har været meget vigtig for Leif Jensen i forbindelse med Cybervejret – nemlig at den skal være neutral – der må ikke være firmainteresser blandet ind i den.

”Hvis du skal have tiltro til en podcast om cybersikkerhed, så er det vigtigt, at den ikke tager udgangspunkt i et firmas interesser. Når jeg laver Cybervejret, så er det ikke for at promovere ESET, men for at give et let fordøjeligt overblik over den aktuelle cybersikkerhedssituation, serveret på en måde, som alle kan forstå,” forklarer Leif Jensen.

For Leif Jensen har det været vigtigt at holde episoderne af Cybervejret på under fem minutter, så tiden ikke bliver en bremseklods.

Cybersikkerhed en del af hverdagen

”Vi lever i en fortravlet hverdag, så jeg vil ikke bruge lang tid på forklaringer eller omsvøb. Folk skal have et kort overblik, og så videre. Det kan man sagtens klare på under fem minutter,” siger Leif Jensen.

Leif Jensen trækker på alle sine erfaringer, når han på ugebasis fyrer op under Cybervejret, og der er masser at trække på. Han var med, før internettet blev opfundet, har en dyb viden om, hvordan det fungerer, og han følger tæt med i, hvad der sker inden for cybersikkerhed.
”For mig er cybersikkerhed en naturlig del af min hverdag, og den viden vil jeg gerne dele ud af og forhåbentlig hjælpe en masse mennesker,” slutter Leif Jensen.

- lb