Nye løsninger til bekæmpelse af it-krimininalistet fra Verizon

Nye løsninger til bekæmpelse af it-krimininalistet fra Verizon

Verizon annoncerer nye it-sikkerhedsløsninger, som bl.a. gør brug af blockchain-teknologi

Verizon Business udvider nu rækken af løsninger, der skal hjælpe virksomheder med at beskytte sig mod it-kriminalitet. Det drejer sig om løsningerne Verizon Managed Detection and Response (MDR), Verizon Identity (VID) og Verizon Machine State Integrity. Hertil kommer en forbedret udgave af Verizons Rapid Response Retainer-løsning, der trækker direkte på den viden om it-sikkerhed, der er samlet i Verizon Threat Research Advisory Center (VTRAC).

Bedre sporing af trusler

Verizon Managed Detection and Response (MDR) er en ny managed security-løsning, der udnytter analytics og adfærdsmodellering til at hjælpe virksomheder med hurtigt at identificere potentielle trusler mod cyber-sikkerheden. Løsningen, der er fuldt managed, skalerbar og cloud-baseret, bygger på Verizons kernekompetencer inden for remote threat monitoring samt detektion- og responsfunktioner med indbygget multi-layer analytics og adfærdsmodellering fra Securonix. Verizon MDR er tilgængelig fra april.

Blockchain-teknologi styrker sikkerheden

Verizon Identity (VID og Verizon Machine State Integrity er de første Verizon-sikkerhedsløsninger, som udnytter blockchain-teknologi. Blockchains decentrale struktur betyder, at der ikke er et særligt svaghedspunkt, som de cyber-kriminelle kan udnytte.

VID giver brugere mulighed for at gemme deres ID-oplysninger i et sikkert "digitalt pengeskab" på deres mobile enheder, som let – og sikkert – gør det muligt at verificere deres identitet, når det er nødvendigt. Det reducerer behovet for adgangskoder, forenkler brugeroplevelsen og styrker sikkerheden. Verizons store it-sikkerhedsundersøgelse Verizon’s 2019 Data Breach Investigations Report viste, at 29 procent af brudene på it-sikkerheden kan føres tilbage til stjålne ID-oplysninger.

VID krypterer og distribuerer ID-informationer på tværs af flere servere i blockchain-kæden, og derfor er der ikke en central database eller et specielt adgangspunkt, som kan bruges til at kompromittere sikkerheden VID-løsningen lever op til regelsæt og industristandarder som bl.a. NIST SP 800-63-3, GDPR, FIDO2, og den er tilgængelig for kunder over hele verden.

Verizons Machine State Integrity-løsning indeholder operative data fra decentrale maskinmiljøer for at give indsigt i udfordringer mht. compliance og sikkerhed, som der kan træffes beslutninger ud fra. Maskinsikkerhed er en kompleks udfordring - et enkelt svagt adgangspunkt, der udnyttes til et cyberangreb, kan medføre et fuldstændigt sammenbrud af infrastrukturen. Og hvis denne infrastruktur er koblet på el-nettet, et produktionsanlæg eller it-miljøet i en intelligent by, kan resultatet være katastrofalt. Løsningen bliver tilgængelig for kunder i USA fra 2. kvartal 2020.

Endelig er Verizons Rapid Response Retainer forbedret betydeligt – bl.a. ved at give kunder skræddersyet adgang til alle de muligheder og den erfaring, som VTRAC-teamet råder over – inden for kun 6 timer fra det tidspunkt, hvor en sikkerhedshændelse indtræffer (og afhængig af den konkrete aftale).

Løsningens grundlæggende elementer – information om trusler, 24/7-hotline, onsite support og efterforsknings – kan nu suppleres med andre elementer som Verizon Network Detection and Response, Dark Web Hunting, Tanium’s endpoint-beskyttelse samt Verizons NetFlow- backbone.Gennem en ny mobilapp kan man få hurtig adgang til både trusselstatusrapporter og dedikerede responsteam.

”Cyber-kriminalitet udgør en daglig trussel mod virksomheder og myndigheder verden over,” siger Alex Schlager, der er executive director og chief product officer of security services hos Verizon Business.

” Vores 2019 Data Breach Investigations Report fremhævede, at økonomisk motiverede cyber-angreb stiger overalt, og at ledere på C-niveau i stigende grad og proaktivt udsættes for såkaldt sociale bedragerier i form af fx stjålne ID-data. Mere end nogensinde før bliver virksomheder nu nødt til at tænke anderledes, når det gælder deres sikkerhed og om at udnytte den seneste teknologi til at beskytte sig. De nye løsninger fra Verizon er et stort skridt fremad i kampen mod cyber-kriminatlitet.”

- lb