Orange køber SecureLink

Med opkøbet bliver Orange en af de ledende europæiske aktører indenfor cyber security med ca. 1.800 ansatte og en pro forma-omsætning på over 600 millioner euro i 2018.

Det europæiske marked for cyber security vokser hurtigt og Orange er allerede en førende aktør på det franske marked via Orange Cyberdefense (omsætning opgjort til 303 millioner euro i 2018 - en øgning på 12 procent i forhold til 2017). Dagens nyhed om SecureLink, sammen med købet af SecureData i januar 2019, viser at Orange nu øger kadencen ved at realisere strategien om at blive en pan-europæisk leder indenfor cyber security services.

Med en større europæisk dækning og flere kompetencer kommer den nye kombinerede virksomhed til endnu bedre at kunne møde de stigende og mere komplekse sikkerhedsbehov, kunderne har på globalt niveau. Med den ekspertise og globale tilstedeværelse, som Orange Business Services allerede har i dag, hvor de hjælper mere end 3.000 multinationale virksomheder, så kommer den nye virksomhed til at høste stærke synergieffekter.

SecureLinks ledelse bliver en del af den globale ledelse i Orange og kommer til at være med til at bygge virksomhedsmodellen for den nye, kombinerede organisation.

Transaktionen er underlagt de sædvanlige, regulatoriske godkendelser og forventes at kunne afsluttes i andet eller tredje kvartal af 2019.

- Cyber security bliver et stadig vigtigere område for alle typer af virksomheder og vi tror at de to vigtigste faktorer for vækst er størrelse og nærhed, siger Hugues Foulon, chef for Orange Cybersecurity. Størrelse, da det nuværende trusselsbillede både er globalt og komplekst, og det kræver en sikkerhedskapacitet, der kan matche det. Nærhed er vigtigt, eftersom kunderne har brug for en pålidelig partner, der kan hjælpe med at beskytte mest hensigtsmæssigt.

Med købet af SecureData og SecureLink har Orange taget et stort skridt i at vokse sig til rette størrelse, så vi endnu bedre kan forudsige og afværge angreb, og have lokale sikkerhedsteams placeret på alle de vigtigste europæiske markeder. Denne kombination giver Orange en førende cyber securityekspertise. Jeg ser frem til at bygge denne integrerede organisation sammen med Michel Van Den Berghe, CEO for Orange Cyberdefense, Thomas Fetten og hele det store team.

Vi har været meget imponerede over Orange Cyberdefences ambitioner og fremgangsrige udvikling i løbet af de seneste år, og er vældigt glade for at få mulighed for at bygge en førende pan-europæisk cyber security virksomhed sammen med dem, siger Thomas Fetten, CEO for SecureLink.

Orange Cyberdefense, SecureData og SecureLink komplementerer hinanden, og vi deler endda den samme vision. Den samlede organisation kommer til at få en fænomenal position til at imødekomme vores kunders, partneres og medarbejderes behov.

Den 7. maj 2019 underskrev Orange en aftale med Investcorp om at købe 100 procent af SecureLink til en værdi af 515 millioner euro.

SecureLink, der har base i Holland, er en af Europas største uafhængige leverandører af cyber security services, med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Belgien, Holland, Storbritannien og Tyskland. SecureLink blev grundlagt i 2003 og tilbyder sine kunder et komplet udbud af cyber security services, herunder specialiserede cyber security konsulenter, sikkerhedsprodukter, 24/7 support (SOC), samt avancerede MDR- services (Managed Detection and Response). Virksomheden er tillige en førende forhandler af it-sikkerhedsprogrammer og hardwareløsninger med mere end 1.000 salgs- og teknikrelaterede certificeringer. Med over 660 ansatte og 14 kontorer havde SecureLink en omsætning på 248 millioner euro i 2018 (iflg. IFRS, International Financial Reporting Standards) og mere end 2.100 kunder indenfor en række brancher.

-mo