Sikkerheden i Android bekymrer virksomheder

Sikkerheden i Android bekymrer virksomheder

Erhvervslivet bruger i stigende grad Android-tablets og håndholdte enheder, men sikkerhed er fortsat et problem, ifølge den seneste forskning fra Panasonic Business

I gennemsnit benytter 72 procent af tablets og håndholdte enheder i virksomheder (undtagen mobiltelefoner) Android-operativsystemet. Og med 60 procent af enhedskøbere, der siger, at man er i færd med at integrere Android-enheder i deres organisationer, forventes antallet af enheder at stige i løbet af de næste tre år.

De tre største fordele ved Android over andre operativsystemer siges at være fleksibilitet (59 procent), sikkerhed (58 procent) og overkommelighed (52 procent).

Men virksomheder mener også, at de bør sikkerhedspatche deres enheder i langt højere grad: I gennemsnit fire gange om året oftere, end de gør i øjeblikket. Forskellige metoder til implementering af sikkerhedsopdateringer varierer også: 66 procent er afhængige af IT-afdelingen, 38 procent klarer opdateringer ved hjælp af en løsning til mobilenhedsadministration (MDM), 30 procent henter opdateringer af firmware, 23 procent afhænger af brugeren, 22 procent ved hjælp af et it-supportfirma og 16% ved hjælp af en forhandler.

Forventninger til funktioner

Når det drejede sig om funktioner i en Android-enhed til virksomheder, forventer de adspurgte indkøbere i undersøgelsen at se følgende funktioner som standard:

 

%

Et brugerdefineret OS til at opfylde virksomhedens krav

50

Android for Work

47

Policy Management Tool/Console til firmware-opdateringer

41

Forbedret Android Security support

37

Incorporation of certified 3rd party security solution

35

Gratis ”out of the box” productivity og manageability apps

35

EMM-certificering, licencer og MDM-apps

33

SCOMO Software Component management object

30

Kompatibilitet på tværs af forskellige enheder fra samme producent

30

FOTO Firmware over the air

29

Forventninger til opdateringer

Virksomheder opdaterer deres Android-enheder i gennemsnit 5 gange om året, og virksomhederne forventer, at deres udbyder skal understøtte Android-operativsystemet i op til 3 år efter afslutningen af enhedens liv.

Android enheder er ikke alle ens

"Fremgangen af Android-mobilenheder i erhvervslivet er i hastig vækst, men hvordan it-afdelingerne effektivt styrer og sikrer disse enheder, forbliver en udfordring. Det er vigtigt, at købere erkender, at ikke alle Android mobile enheder er ens. De bør se nøje på ledelses- og sikkerhedsfunktionaliteten, der tilbydes af deres leverandør og deres Android-tekniske erfaring. Ved hjælp af de seneste opdateringer og styringskonsoller kan IT-afdelinger spare tid og penge for at automatisere deres opdateringer ved at vælge den rigtige enhed med den rette ledelses- og sikkerhedsfunktionalitet,” siger Jan Kaempfer, General Manager for Marketing hos Panasonic Computer Product Solutions.

Den uafhængige undersøgelse er udført af Opinion Matters på vegne af Panasonic Toughbook, hvor 250 britiske indkøbere af bærbare computere, tabletter og håndholdte enheder til mobile arbejdsstyrker er blevet udspurgt.

- lb