Tre ud af fire it-ansvarlige kæmper med sikkerheden på den hybride arbejdsplads

Tre ud af fire it-ansvarlige kæmper med sikkerheden på den hybride arbejdsplads

Antallet af cybertrusler er steget markant i takt med udbredelsen af hjemmearbejdspladserne og har nået et niveau, hvor 73 procent af it-sikkerhedsansvarlige har svært ved at holde trit. Det viser en ny undersøgelse fra it-virksomheden Citrix

Det var ligesom at skifte motor på et fly, mens flyet var i luften.” Sådan beskrev en sikkerhedsansvarlig det, da utallige medarbejdere grundet pandemien overgik til at arbejde hjemmefra. Og udfordringerne er hverken blevet mindre eller færre, viser en ny undersøgelse foretaget af it-virksomheden Citrix blandt mellemstore virksomheder i Europa og USA.

Her svarer 73 procent af de 1.250 adspurgte it-sikkerhedsansvarlige, at de har svært ved at følge med det tiltagende antal trusler. Ifølge de adspurgte bunder det primært i, at det er blevet mere komplekst at beskytte virksomheden – blandt andet fordi flere medarbejdere bruger deres egne enheder, når de logger på virksomhedens cloud-tjenester og vil have adgang til filer og dokumenter.

”It-organisationer opdager, at deres sikkerhedssystemer bliver nødt til at udvikle sig, når de omfavner hybride arbejdsformer. I stedet for en traditionel sikkerhedsstrategi baseret på kontrol må virksomheder ændre deres tilgang, så de tager udgangspunkt i medarbejderens hverdag. Den skal kort sagt beskytte medarbejderne uden at påvirke deres arbejdsoplevelse i negativ retning,” siger Kurt Roemer, Chief Security Strategist i Citrix.

Undgå at forstyrre medarbejderne

At sikkerhed og gode medarbejderoplevelser skal gå hånd i hånd, hersker der udbredt enighed om blandt de adspurgte. 9 ud af 10 mener, at sikkerhed påvirker deres hverdag og evne til at være produktive.

Særligt er der tre forhold, som kan føre til utilfredshed og dårlige medarbejderoplevelser. Ringe forbindelser til nettet og tjenester, at skulle håndtere tekniske problemer virtuelt og mangel på nem samt hurtig it-support.

”Hybride arbejdsformer er fremtiden, og it spiller en central rolle i at muliggøre dem. Med den rette teknologi er det muligt at levere konsistent, sikker og pålidelig adgang til de værktøjer, som medarbejdere har brug for i forhold til at udføre deres arbejde, uanset hvor de arbejder fra,” siger Kurt Roemer.

Netop behovet for investeringer i teknologi er da også en prioritet i mange virksomheder. Således svarer 58 procent, at deres investeringer i sikkerhedsteknologi er steget i løbet af det seneste år.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen afdækker holdninger og erfaringer blandt 1.250 it-sikkerhedsansvarlige i mellemstore virksomheder i USA og Europa. Citrix har gennemført undersøgelsen i samarbejde med det uafhængige analysebureau Sapio Research. Respondenterne kommer fra USA (413 respondenter), Storbritannien (203), Frankrig (218), Tyskland (209) og Holland (207). Derudover er 3.603 vidensarbejdere fra mellemstore organisationer i USA, Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Holland blevet adspurgt.

- lb