5G til telekommunikationsbranchen
Pat Gelsinger, CEO hos VMware kunne blandt andet fortælle om de nye samarbejder med telekommunikationsudbydere som de har indgået. Foto: Lars Bennetzen

5G til telekommunikationsbranchen

Virtualiseringsfirmaet VMware kommer med nye services der sikrer at telekommunikationsudbydere i Danmark kan udnytte de muligheder 5G og cloud giver

Af Lars Bennetzen, Mobile World Congress, Barcelona

Under verdens største messe for alt mobilt, Mobile World Congress i Barcelona, lancerede VMware en lang række nye tjenester, der giver telekommunikationsbranchen mulighed for at udnytte den kommende 5G-teknologi.

Samtidig kunne virtualiseringsgiganten fortælle til IT-Reload, at de forlænger samarbejdet med AT&T og Vodafone, udbygger samarbejdet med Ericsson og indgår partnerskab med T-systems.

VMware fortalte på deres pressekonference, at telekommunikationsudbyderne har behov for at overgå til en virtualiseret cloud for deres IT-infrastruktur, hvis de vil maksimere mulighederne ved 5G – uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Shekar Ayyar, vicedirektør for strategi og corporate development og direktør for Telco NFV Group, VMware, siger til IT-Reload:

- 5G befinder sig i en udviklingsfase, og implementeringsbeslutninger truffet i dag vil have vidtgående økonomisk og operationel betydning for telesektoren i fremtiden. Fremtidens vindere vil være dem, der først flytter deres infrastruktur væk fra en ufleksibel, hardware-defineret IT-infrastruktur og udnytter mulighederne i 5G og i et fuldt virtualiseret netværk.

VMware har en omfattende cloud-platform til 5G, og VMware Telco Cloud-platformen er bygget til at understøtte både 4G og 5G - hvilket gør overgangen til 5G hurtigere for udbydere af telekommunikation.

Udbygger samarbejderne med telko’erne

AT&T vælger VMware SD-WAN fra VeloCloud til WAN for 5G-service: AT&T arbejder med VMware SD-WAN fra VeloCloud for at implementere 5G-funktioner i VMwares SD-WAN. Denne kombination kan være løsningen for virksomheder, der ønsker at bruge SD-WAN med et højhastigheds 5G-netværk som deres primære eller sekundære WAN-forbindelsestype i kombination med andre transporttilslutninger.

Ericsson samarbejder med VMware om at transformere netværk: Ericsson og VMware har indgået en global aftale, der simplificerer samkøring af Ericssons applikationer og VMware's vCloud NFV platform til telekommunikationsudbydere. Aftalen er et bevis på det tætte samarbejde, som de to virksomheder har haft siden 2012. Samarbejdet vil gøre det hurtigere, nemmere og mere smidigt for telekommunikationsudbydere at opnå indtjening på nye teletjenester.

T-Systems vælger VMware Cloud på AWS for Hybrid Cloud Services: T-Systems forsyner sine kunder med et tilbud om managed services på VMware Cloud på AWS. Sammen med VMware forener T-System sine kunders private cloud løsninger med VMware Cloud på AWS.

Vodafone og VMware opruster samarbejdet: Vodafone har udvidet sine aktiviteter inden for VMwares cloud-infrastruktur for at tilføre sit netværk mere fleksibilitet og optimere omkostningerne. VMware er Vodafones primære strategiske partner for cloud services. Vodafone anvender VMwares services på markeder over hele verden.

Lettere overgang til 5G

VMware har lanceret samtidig nye, forbedrede løsninger for at lette sine kunders migrering til 5G - uden at de må gå på kompromis med ydeevnen på deres eksisterende netværk. Disse initiativer er blot nogle af de tiltag, som VMware fremviste under Mobile World Congress. Tiltag der sigter på at hjæpe kunderne med at kapatalisere på mulighederne i skyen for telekommunikationsbranchen.