5G udrulningen fortsætter med fuld fart

5G udrulningen fortsætter med fuld fart

Ny rapport fra Vertiv og 451 Research påpeger at 5G er den mest effektfulde netværks-opgradering telekombranchen har stået overfor, men viser også at telekombeslutningstagerne er meget positive overfor forretningsmulighederne

Vertiv har netop, sammen med teknologivirksomheden 451 Research, offentliggjort en ny rapport om status på 5G, “Telco Study Reveals Industry Hopes and Fears: From Energy Costs to Edge Computing Transformation.” 

Rapporten opsamler resultaterne af en dybtgående undersøgelse af mere end 100 globale telecom beslutningstagere med indsigt i 5G, edge-strategier og planer. Undersøgelsen dækker 5G implementeringsplaner, tjenester understøttet af tidligere implementeringer samt de vigtigste tekniske enablers for at sikre 5G succes.

"5G repræsenterer den mest effektfulde og vanskelige netværks-opgradering, telekominudstiren nogen sinde har stået overfor," siger Brian Partridge, forsikringsdirektør for 451 Research og fortsætter:

"Generelt anerkender branchen omfanget af denne udfordring og behovet for at muliggøre teknologier og tjenester, der kan hjælpe med at opretholde rentabiliteten ved mere effektivt at forvalte stadig mere distribuerede netværk og afbøde virkningen af højere energiomkostninger."

Undersøgelsens deltagere var overvældende optimistiske over de forretningsmæssige udsigter ved 5G og går aggressivt videre med deres implementeringsplaner. Tolv procent af operatørerne forventer at udrulle 5G-tjenester i 2019, og yderligere 86 procent regner med at levere 5G-tjenester inden 2021.

Ifølge undersøgelsen vil de første tjenester fokusere på at støtte eksisterende datatjenester (96 procent) og nye forbrugerydelser (36 procent). Omkring en tredjedel af respondenterne (32 procent) forventer at støtte eksisterende virksomhedstjenester og 18 procent siger, at de forventer at levere nye virksomhedstjenester.

- lb