Bluetooth højttaler guide: Sådan vælger du rigtigt

Bluetooth højttaler guide: Sådan vælger du rigtigt

ANNONCE: I dag kan du tage god lyd med hvor som helst. Bluetooth-højtalere kan nemlig fås til enhver situation, hvorfor de forskellige modeller også kommer med forskellige specifikationer. Men hvilken højtaler er bedst for dig, og hvad skal du være opmærksom på, inden du køber en Bluetooth-højtaler?

 

 

En Bluetooth-højttaler er en trådløs højtaler, der kan være praktisk, hvis du ønsker at have god lyd med på farten. Men at vælge den rette højtaler kan virke uoverskueligt - især i betragtning af, at der i dag er et væld af muligheder. Du kan finde Bluetooth-højttalere i alle former og størrelser, lige fra nogle få hundrede kroner og op til flere tusinde kroner. Den bedste måde at finde en Bluetooth-højttaler, der passer til dig, er ved at afprøve den. Da lyd er meget subjektivt, er det umuligt at finde ud af, hvor god en højttaler er, ved blot at læse specifikationerne.

Men i modsætning til andre elektronikprodukter kan du ikke altid afprøve højtaleren, før du køber den. Det næstbedste er derfor at vide, hvad du skal kigge efter, så højtaleren opfylder alle dine krav, inden du vælger at investere i en specifik model. Vi har samlet en tjekliste over funktioner, som du bør overveje, inden du køber din næste Bluetooth-højtaler.

Start med at tage et kig på specifikationerne


Som vi nævnte tidligere, er det ikke ideelt at basere din købsbeslutning på specifikationerne alene. Men det er et godt sted at starte, især hvis du ikke selv har mulighed for at afprøve Bluetooth-højtaleren. Derfor skal du først og fremmest starte med at kigge på højtalerens specifikationer for at finde ud af, hvad du ønsker, og hvad du ikke ønsker. På den måde kan du hurtigere udelukke en masse modeller, så det bliver nemmere at finde frem til den rette for dig.

Sådan vælger du den rigtige højtaler til dine behov
At vælge den rette Bluetooth-højtaler kan være svært, hvis du ikke ved, hvad du skal spørge dig selv om, samt hvad du skal være opmærksom på. Nedenfor kan du finde gode råd til, hvad du skal overveje, så du vælger den helt rette Bluetooth-højtaler første gang.

Ønsker du at få et overblik over nogle af de bedste Bluetooth-højtalere på markedet, kan du besøge denne test på Forbrugsguiden.dk, hvor du finder en oversigt over de Bluetooth-højttalere der har klaret sig bedst i test.


1. Hvad skal du bruge højtaleren til?


Før du køber en Bluetooth-højtaler, er det en god idé at finde ud af, hvad du skal bruge den til. Hvad er dine behov lige nu, og hvad tænker du, at du skal bruge den til på et senere tidspunkt? Jo mere specifik du kan blive i forhold til, hvad du skal bruge højtaleren til, jo nemmere bliver det også for dig at vælge den rette model.

Hvis du ønsker en højtaler, som du kan tage med på stranden, skal du typisk kigge efter en mindre model, der kan håndtere sand og vand, hvorimod det er en fordel med en højtaler med en god lyd samt en kraftig bas, hvis du skal bruge den til en privatfest.

Desuden skal du overveje, om du har brug for en vejrbestandig højtaler. Der findes ikke mange højtalere, der kan tåle regn, men det er muligt at finde modeller, der tåler en smule dryp samt kan placeres i sand. Det er også vigtigt, at du finder en model med knapper, der er beskyttet med eksempelvis gummi, hvis du skal bruge højtaleren udenfor.2. Vær opmærksom på batteriets levetid og opladning


De fleste Bluetooth-højttalere er små og kompakte og er drevet af batterier, så de kan tages med overalt. Men en højtaler med en lav batterilevetid kan være et problem, hvis du tager højttaleren med på camping eller på en musikfestival eller et andet sted, hvor der ikke er en stikkontakt i nærheden. Batteriets levetid er derfor en anden vigtig faktor, som du skal overveje, især hvis du ikke har adgang til en strømkilde.

Udover batteriets levetid, så kan du med fordel også være opmærksom på, hvordan du oplader højtaleren. At købe en højtaler med en standard USB-opladningsport er en ekstra bekvemmelighed, især når du er ude og ikke har det medfølgende kabel med dig. De fleste højttalere kan i dag bruges med en micro-USB-port, som gør det muligt at oplade dem via et USB-kabel, hvis du er væk fra en stikkontakt.


3. Hvor god skal lydkvaliteten være?


Jo større Bluetooth-højtaler desto bedre er lyden som regel også. Du kan sagtens finde mindre højtalere, der har en rigtig god lyd, men oftest hører størrelse og lydkvalitet sammen. Hvis du er på udkig efter en Bluetooth-højtaler med en god lyd, så skal du typisk købe en højtaler i mellemstørrelsen som minimum. Dette kommer dog igen an på, hvad du har behov for, samt hvad du ønsker at bruge højtaleren til.

4. Hvilke funktioner skal højtaleren have?
Selvom det er begrænset, hvilke funktioner en Bluetooth-højtaler kan være udstyret med, så er der alligevel nogle ting, som du skal have in mente. Det kan nemlig være, at du ønsker en vandtæt højtaler, eller du ønsker en højtaler med strop, så den er nemmere at transportere. Desuden har du i dag også mulighed for at finde Bluetooth-højtalere med indbygget Chromecast, så du både kan afspille musik via Bluetooth og Wi-Fi.

 

5. Kan du koble højtaleren sammen med flere?


Det kan være en stor fordel at udbygge din Bluetooth-højtaler med en eller måske flere ekstra enheder. Men inden du glæder dig for meget over dette, så skal du først og fremmest finde ud af, om højtaleren overhovedet kan kobles sammen eller parres med andre.

Desuden skal du finde ud af, om delingen sker via Wi-Fi, så du kan dele over større afstande, eller om delingen sker via Bluetooth, der kun virker ved de kortere afstande. Hvis du ønsker en højtaler, som du kan koble sammen med flere, er dette en af de specifikationer, som du skal være opmærksom på.

 

6. Hvordan foregår betjeningen?


Det er bestemt ingen ulempe, hvis du har mulighed for at styre højtaleren med hjælp fra en app. Her får du nemlig mulighed for at justere og tilpasse alt lige fra lyd til klang og lydspredning. Dette er rent faktisk ofte funktioner, som du ikke kan styre direkte på selve højtaleren. Så hvis du ønsker en nem betjening af din højtaler, samt mulighed for at justere på et væld af forskellige features, skal du finde en højtaler med mulighed for at betjene den via en app.7. Hvad er dit budget?


Den sidste faktor, som du skal overveje, er dit budget. I dag kan du købe Bluetooth-højtalere for omkring et par hundrede kroner og helt op til flere tusinde kroner. Hvis du ønsker en af de bedste højtalere, så koster denne naturligvis også mere end en mindre model, der til gengæld ikke kommer med en lige så god lyd. Ved at være klar over dit budget kan du også hurtigere finde ud af, hvilke højtalere du skal kigge på, samt hvilke højtalere du kan strege fra din liste.

Med disse overvejelser på plads, bør det være nemmere for dig at finde frem til den Bluetooth-højttaler, der passer til dine behov. Hvis du sørger for at overveje alle disse faktorer, så er du godt på vej til at finde den helt rigtige Bluetooth-højtaler allerede i første hug. Find flere gode råd til valg af højtaler her hos Digitaltrends.com.