Danskerne blev hjemme i efterårsferien

Danskerne blev hjemme i efterårsferien

Mobiltrafikken i Telenors netværk steg med 48% i efterårsferien sammenlignet med sidste år og viser, at danskerne blev hjemme i Danmark og hyggede sig. De få danskere, der drog udenlands, søgte især mod Grækenland og Italien

Corona-krisen fik i år danskerne til at bytte efterårsferie i udlandet ud med forskellige destinationer rundt omkring i Danmark. Nye tal fra Telenor viser nemlig, at den samlede datatrafik herhjemme i Danmark under efterårsferien er steget med 48% procent i forhold til sidste år – og særligt i sommerhusområderne har der været gang i dataforbruget.

”Tallene fra vores netværk viser tydeligt den samme tendens, som vi så under sommerferieperioden. Danskerne har valgt at tilbringe ferien i Danmark og hygge derhjemme eller i sommerhuset med familien, samtidig med, at der har været godt gang i mobilen og streaming af ynglings serier,” siger netværksekspert Jesper Mølbak fra Telenor.

Telenor overvåger trafikken som et led i driften og udviklingen af sit landsdækkende mobilnetværk, så kapaciteten i netværket løbende kan opgraderes til at følge med det stigende dataforbrug, som vi ser i Danmark

Valfartede til sommerhusene på Sjælland
Selvom der for mange danskere ikke var udsigt til eksotiske rejsedestinationer i efterårsferien, blev tiden alligevel brugt fornuftigt. I jagten på en afslappende efterårsferie valgte mange at tilbringe efterårsferien i sommerhus.

Data fra Telenors netværk viser, at mange tilbragte efterårsferien i sommerhusområderne, hvor særligt områderne omkring Vejby-og Smidstrup Strand var populære, og dataforbruget i Helsingørområdet steg derfor med hele 105%. Den samme tendens ses også i Korsør, hvor mange tilbragte efterårsferien i området omkring Granskoven Strand, og dataforbruget derfor steg med 76% i området sammenlignet med efterårsferien sidste år.

Faldende dataforbrug udenfor Danmarks grænser
Blandt de danskere, der valgte at holde ferien udenfor Danmark, var det særligt destinationer i Europa som Grækenland og Italien, der var populære, og hvor roamingtrafikken var højst i efterårsrejsen.

”Det er dog stadig tydeligt, at den nuværende situation og rejserestriktioner præger rejselysten, da dataforbruget udenfor Danmarks grænser i uge 42 var 34 procent lavere sammenlignet med uge 42 i 2019,” fortæller Jesper Mølbak.

Tallene baserer sig på trafikken i Telenors netværk for uge 42. Telenor har 1,6 millioner mobilkunder i Danmark. 

- lb