Den populære wierdo

#### iPhonemodellerne har været med til at skabe et dynasti, men hvordan kan de populære iPhones blive ved med at ligge i toppen?

Det er ikke, fordi konkurrence er blevet mindre. Da Apple i 2007 lancerede den første iPhone, der bare gik under navnet iPhone, var det den første telefon, der var udstyret med touchskærm. I hvert fald i en den forstand, at stort set hele forsiden af mobilen var dækket af skærmen med undtagelse af den lille hjemknap. Siden dengang er der kommet et væld af andre typer smartphones. Men Apple iPhone modellerne er stadig med helt i toppen.

Selvom konkurrencen er blevet intens på markedet, er Apples iPhone X stadig den mest solgte smartphone i Danmark og mange andre steder i verden. Det kan virke en smule underligt, hvis man husker tilbage på den første lancering af iPhone. Jo, den blev tiljublet af mange, men der var også mange store stemmer i branchen, der ikke mente, at iPhone ville blive en succes. Blandt dem var Steve Ballmer, der mente at iPhone maksimalt ville få to til tre procent af markedet. De ord måtte han senere sluge. Man kan på den anden side sige, at han måske ikke vidste, hvad han talte om, når man ser på den forkerte satsning, hvor han ikke fokuserede nok på Windows Mobile, der som en konsekvens ikke blev en del af det store mobilsalg. Men faktum er, at Apples iPhone serie blev set lidt som en mærkelig fidus af mange.

Den oversete x-factor

Da iPhone udkom, blev der fokuseret rigtig meget på designet, og på telefonens muligheder for at afspille musik. Det var de to punkter, der bragte den største glæde hos de mange fans. Med rette kan man sige, for telefonen var smuk, og der var et fokus på musikken, som man ikke tidligere havde set hos nogen mobilvirksomhed. Men der, hvor iPhone for alvor skilte sig ud, var dens mulighed for at koble sig op på nettet, uanset hvor man befandt sig. Det var mere end noget andet med til at definerer, hvordan vi bruger vores smartphones i dag.

Man kan måske sige, at designet og musikken i iPhone tiltrak masserne, og internetforbindelse var med til at fastholde dem. Derudover, har Apple været i stand til at udvikle en brugerflade, der er så simpel, at selv de største tech-rookies kan lære den på meget kort tid. Det virker så naturligt, at det kan være svært at vænne sig til at andet styresystem. Det var nok også med til at fastholde mange af brugerne i starten. Det tog nemlig et pænt stykke tid, før Android-systemet var oppe og køre med samme funktionalitet og brugervenlighed. Selv i dag kan man høre folk med iPhones sige, at de aldrig vil komme til at lære at kunne bruge en smartphone med Android. Det passer helt sikkert ikke, men bare det, at de siger det, betyder, at iPhone har et markant forspring. For nogle er det bare en naturlov, at iPhone er meget nemmere at bruge end Android.