Ericsson skal udvikle transportnetværkt for Hi3Gs 5G i Danmark

Svenske Ericsson har fået til optage at modanisere Hi3Gs netværk med 5G-parate routere over de næste 3 år. Ca. 1,3 millioner abonnenter i Danmark vil få glæde af den nye teknologi

Af Lars Bennetzen

Teleselskaber Hi3G, som vi primært kender som 3, har valgt Ericsson til at modanisere deres transportnetværk med 5G-parate routere i Danmark, over de næste 3 år.

Projektet kommer blandt andet til at betyde, at der vil blive implementeret Router 6000 hardware, software og kundesupport. Dette skal gøre Hi3Gs netværk klar til de fremtidige 5G-krav, og understøtte en markant forøgelse af antallet af forbundne enheder på netværket.

Udrulningen vil starte i løbet af efteråret 2018 og udvider Ericssons eksisterende partnerskab med Hi3G. Den store teleudbyder har allerede haft et længere forhold til Ericssons MINI-LINK, der har det samme håndteringssystem som Router 6000-serien.

Router 6000-serien svarer direkte på operatørens udfordringer med en eksponentielt voksende datatrafik og stadigt stigende mængde af forbundne enheder.