For 1.5 milliard kroner fiberudrulning

For 1.5 milliard kroner fiberudrulning

Fibia fortsætter den massive udrulning af fibernet. Op mod 100.000 boliger og virksomheder ventes at blive tilbudt en fiberforbindelse i Region Sjælland og i Østjylland i løbet af 2021

Del artiklen på

Selvom der har været fuld fart på udbygningen af fibernettet de seneste år, er der stadig hvide pletter på det digitale landkort.

Derfor fortsætter Fibia den massive udrulning i 2021:

- Vi har valgt at fortsætte det høje tempo, så flest muligt hurtigst muligt får adgang til fibernettet, siger administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen og tilføjer:

- Det kræver en investering på omkring halvanden milliard kroner eller mere i løbet af året.

Siden Fibia for to år siden gik i gang med den ambitiøse plan, der skal give alle andelshavere i Andel og NRGi adgang til en stabil og hurtig internetforbindelse, har Fibia været forbi omkring 165.000 adresser i Region Sjælland og i Østjylland.

I alt er omkring 1000 mennesker i gang med at lægge fibernet i jorden og tilslutte kunderne.

Langt ud på landet

Det er især de tyndt befolkede områder, der er plaget af langsomt og utidssvarende internet og de områder, står snart for tur.

- Lige nu er vores fokus at få så meget volumen ind i forretningen som muligt. Vi skal populært sagt have en motorvej, hvor så mange som muligt kan køre med høj hastighed på internetforbindelse. Det ruster os økonomisk til at komme ud til alle andelshavere i Andel og NRGi, lyder det fra Casper Holst-Christensen, der samtidig forklarer, at det er meget, meget dyrt at nå de sidste huse.

- Der er bare langt mellem husene i de områder, men vi står på hovedet for at finde både tekniske og økonomiske løsninger.

I nogle af disse områder, kan det koste flere hundrede tusinde kroner at lave en tilslutning til fibernettet.

Alle skal have ordentligt internet

Med det nuværende tempo, forventer Fibia at nå ud til 99 procent af adresserne i Region Sjælland og i Østjylland i løbet af de næste to til tre år.

Fibias fibernet når i dag forbi omkring 293.000 familier og virksomheder i Region Sjælland og 149.000 i Østjylland, mens der i Nordsjælland og Hovedstadsområdet er cirka 80.000 adresser med adgang til Fibias produkter.

Det betyder, at cirka 67 procent af andelshaverne i Andel har i dag adgang til en fiberforbindelse fra Fibia. Blandt NRGi’s andelshavere har omkring 55 procent adgang til Fibias fibernet og derudover har en femtedel af andelshaverne adgang via en anden udbyder.

- lb