Google på vej med stor opdatering til deres besked app

Google på vej med stor opdatering til deres besked app

Den nye opdatering til besked-app’en på Android får en større opdatering snart, og mange mener at den måske endelig er ved at indhente App’es besked-app

Af Lars Bennetzen

I næste uge er der, måske, noget at glæde sig til for Android-brugere. For der kommer Google med en større opdatering til deres besked-app til Android. Den nye besked-app kommer blandt andet til at indeholde RCS-teknologi, hvilket står for Rich Communication Services, og derved kommer der besked-funktioner så som at sende sms’er via WiFi eller mobildata i stedet for det traditionelle telefonssytem.

Samtidig kommer der også mulighed for at dele højkvalitetsbilleder og video, skrive notifikationer og få besked om en besked er modtaget og læst – alt samme noget vi længe har kendt på Apples besked-app som du finder på iPhone og iPad.

Google lover også, at det bliver lettere at navngive grupper, at tilføje og fjerne folk fra grupperne og ikke mindst se om folk i grupperne har set de nyeste beskeder.

Men træerne vokser ikke ind i himlen. For hvor du i Apple-universet let kan sende og modtage sms’er på andre enheder, så som din MacBook, iPad eller Apple Watch, så er den bedste måde at modtage beskeder på andre enheder, når du er på Android, stadig Googles Messages for Web-tjeneste du finder i din Chrome Browser.

Det kan undre at det først er nu, at ting vi har set på iOS-platformen i mange år, først nu kommer til Android. Men det stadig fedt at det endelig sker. Men det er meget tvivlsomt om, hvorvidt det vil gøre det bedre at sende og modtage beskeder mellem Android og iOS.

For helt ærligt, så er det altså noget rod. Det er ikke muligt at sende gruppebeskeder, eller rettere, du kan godt sende en gruppebesked fra iOS til Android, men når folk på Android besvarer beskeden, så er det kun til afsenderen og ikke hele gruppen.

Det er heller ikke superfedt at dele billeder mellem Android og iOS, for billederne ender altid med at være i rigtig dårlig opløsning.

Google har så valgt at bruge RCS-standarden. Men Apples iMessages bruger den ikke – de har deres helt egen standard, og der er intet der tyder på, at Apple vil vælge at bruge RCS til iMessages.

Du skal også være opmærksom på, at den opdatering der kommer i næste uge, er til Googles besked-app, ikke til en eventuel proprietær app som den du fx finder på Samsungs enheder.