Huawei har store ambitioner for HarmonyOS

Huawei har store ambitioner for HarmonyOS

I løbet af to år vil Huaweis eget OS, HarmonyOS, konkurrere med iOS. Det forventer den øverste direktør for Huawei Ren Zhengfei

Af Lars Bennetzen

Det er ikke så mange måneder siden at Huawei Technologies Co, lancerede deres eget OS til såvel mobiltelefoner som til IoT-enheder. Men allerede nu er Huaweis stifter og øverste chef, Ren Zhengfei, ret skråsikker på, at deres operativsystem vil være klar til at tage kampen op mod iOS om bare to år.

Tilbage i september udtalte Ren Zhengfei til Fortune Magazine:

”Jeg tror at der vil gå mindre end to til tre år. Da jeg er en del af ledelsen af virksomheden, er jeg nødt til at være lidt mere konservativ, når vi snakker om tidshorisonten. Ellers vil jeg putte for meget pres på mine ansatte.”

Huawei har været fanget i handelskrigen mellem Kina og USA siden maj i år, og som et led i den endte Huawei på den såkaldte Entity List, en blacklist for virksomheder der udgør en potentiel sikkerhedsrisiko for USA.

Det fik Huawei til at øge udviklingen af et OS de havde arbejdet på i to år, og som er ment til at være et alternativ til Googles Android.

Måske er der realiteter bag Ren Zhengfeis påstand om at HarmonyOS kan konkurrere med iOS. For en ny rapport fra Counterpoint vil HarmonyOS kunne overhale Linux, og blive det femte største operativsystem på tværs af alle enheder.

Huawei håber dog ikke at de kommer til at droppe samarbejdet med Google, faktisk tværtimod. Ren Zhengrei forventer at de vil kunne fortsætte med at bruge Googles operativsystem, og de ønsker stadig et tæt samarbejde med Google.