Huawei lancerer deres første smartphone i Mate 20-serien, denne gang starter de med lite-versionen

Huawei lancerer deres første smartphone i Mate 20-serien, denne gang starter de med lite-versionen

Verdens andenstørste smartphoneproducent lancerer ny Huawei Mate 20-serie. Første model i serien er Huawei Mate 20 lite, som med sin 6,3 tommer FullView-skærm, 4 AI-kameraer og stilrene design sikrer brugerne en stærk mobiloplevelse

Af Lars Bennetzen

"Med Huawei Mate 20 lite har vi skabt en smartphone, som imødekommer de behov, vi ser hos de prisbevidste smartphonebrugere. Huawei Mate 20 lite er en kombination af stilfuldt design og et kraftfuldt og intuitivt styresystem fyldt med kunstig intelligens, som sikrer brugeren en enestående og velfungerende mobiloplevelse, uanset hvor du befinder dig", siger Marie Dam Feldborg, Head of Marketing & Communication hos Huawei Danmark.

Den nye Huawei Mate 20 lite bygger videre på den tidligere Mate-serie. Den er simpel og symmetrisk designet og har en høj funktionsdygtighed, som understøttes af kunstig intelligens. Derudover har den en 6,3 tommer 19:5:9 FHD+ (2340x1080) FullView-skærm, så der er lagt i ovnen til gode oplevelser med smartphonen.

Kunstig intelligens optimerer brugeroplevelsen

Den nye Mate 20 lite er udstyret med et octa-core Kirin 710 chipset og det nyeste EMUI 8.2 Android Oreo-baserede styresystem, som med dens indbyggede kunstige intelligens er skræddersyet til det hektiske arbejdsliv. Skal du eksempelvis besvare et vigtigt opkald midt i en stor folkemængde, så hjælper smartphonens kunstige intelligens med at fjerne omgivende støj, så du bedre kan høre, hvad der bliver sagt, og din modpart også tydeligt kan høre dig.

Derudover er der også indbygget et smart-galleri, som ved hjælp af kunstig intelligens identificerer og inddeler automatisk dine billeder i 15 store kategorier og yderligere 100 små kategorier, som fx mad, så du nemt og hurtigt kan gennemgå dine billeder.

Forfinet dual-lens kameraer på både for- og bagsiden

Med et dual-lens kamera på både for- og bagside leverer Mate 20 lite en fantastisk foto-oplevelse, uanset motiv og omgivelser. Frontens 24MP/2MP selfiekamera kan tage portrætter af højeste kvalitet, og samspillet mellem de to kameraer indebærer, at de kan opfange både billeddata og data om dybde samtidig. Det betyder, at du vil kunne tage billeder med bokeh effekt, som fremhæver motivet af dit billede i en række forskellige opsætninger, nøjagtig som en professionel fotograf. Derudover kan frontkameraerne genkende over 200 scenarier på tværs af otte kategorier (Blue Sky, Beach, Plant, Night, Stage, Flower, Indoors og Snow) og optimerer hvert med unikke konfigurationer.

Kameraet på bagsiden, der er udstyret med 20MP og 2MP-sensorer, kan genkende over 500 scenarier på tværs af 22 kategorier (bl.a. Portrait, Blue Sky, Snow, Ancient Building, Fireworks, Plant, Cat, Dog, Text, Food, Car og Night). Smartphonen identificerer automatisk forskellige scener og justerer kameraindstillingerne derefter, så brugerne får det bedste resultat.

Har du lyst til lidt sjov med dine selfies, kan du optage dine ansigtsudtryk og lave din egen personlige 3D "Qmoji", som du kan dele med dine venner på sociale medier. En tilsvarende sjov ny egenskab lader dig udskifte baggrunden på dine egne billeder med baggrunden på et andet billede, så du fx pludselig kan stå på en rumstation.

Derudover kommer Mate 20 lite med ansigtsgenkendelse og en lynhurtig fingeraftrykslæser.

Velegnet til fritidsaktiviteter

Hvis du nyder at fotografere eller game i din fritid, så er Huawei Mate 20 lite også den perfekte ledsager. Smartphonen bliver forsynet af Game Suite, som tilbyder gaming oplevelser af højeste kvalitet på mobilen.

Huawei Mate 20 lite er derudover udstyret med et massivt 3750 mAh batteri, som sikrer at levetiden er i top. Batteriet understøttes også af Huawei Quick Charge.

Pris og farver

Salget forventes at skydes i gang omkring den 21. september 2018, men Mate 20 lite kan allerede nu forudbestilles flere steder. Den vejledende udsalgspris er 2.999 kr.

Huawei Mate 20 lite udkommer i farverne Black, Sapphire Blue og Platinum Gold.