Huawei Mobile Services komme til Danmark

Huawei Mobile Services komme til Danmark

Økosystemet Huawei Mobile Services (HMS) er snart klar til danskerne. HMS kommer med appbutik, digital assistent, cloud services og meget mere. HMS lanceres i Danmark sammen med den helt nye Mate 30 serie, som netop er præsenteret

Huaweis eget økosystem, Huawei Mobile Services (HMS), har været undervejs gennem længere tid. Og nu kan virksomheden snart præsentere danskerne for en komplet Huawei-løsning, når økosystemet lanceres sammen med Mate 30-serien.

HMS indeholder Huawei AppGallery, Huawei Browser, Huawei Mobile Cloud, Huawei Themes, Huawei Music, Huawei Video, Huawei Reader, Huawei Assistant og andre HMS-apps.

"HMS bliver det centrale bindeled i vores store satsning på Internet of Things. Vi står allerede med den ene fod i en verden, hvor alt skal kunne tale sammen. Og når 5G inden længe bliver en realitet, bliver behovet for stærke og brugervenlige økosystemer kun større. Med HMS kommer brugerne til at opleve det perfekte samspil mellem alle deres enheder," siger Renke, der er CEO for Huawei Consumer Business Group i Danmark.

Masser af muligheder

HMS inkluderer blandt andet Huaweis egen browser, der i dag bruges af omkring 200 millioner bruger. Og med Huawei Mobile Cloud sikres dine data på tværs af alle dine enheder, og 160 millioner brugere gør allerede brug af denne service.

Alle Huaweis telefoner, inklusiv den nye Mate 30, lanceres med Huaweis egen appbutik, AppGallery. Siden den globale lancering i april 2018, har Huawei AppGallery serviceret mere end 390 millioner globale, aktive brugere månedligt i mere end 170 lande.

Sammenlagt er der downloadet applikationer mere end 180 milliarder gange inden for et år. Antallet af apps uden for det kinesiske marked er støt stigende i takt med at flere udviklere tilslutter sig HMS-økosystemet.

Åbenhed og samarbejde

På et fundament af et stærkt økosystem ønsker Huawei at skabe en smartere, hurtigere og mere smidig digital AI-oplevelse til endnu flere brugere. Huawei Mobile Services og HMS apps inkorporerer Huaweis chip-, device- og cloud-egenskaber og integrerer en række HMS kerneegenskaber, værktøjer og platforme til IDE-udvikling og test.

Sammen med tredjepartsapplikationer og services udgør HMS et økosystem - et intelligent mobilt internetøkosystem for 570 millioner Huaweibrugere verden over. På nuværende tidspunkt har HMS-økosystemet allerede tiltrukket mere end én million registrerede udviklere fra hele verden.

En af de nye apps i HMS, som snart bliver tilgængelig for udviklere udenfor Kina, er Huawei Map Kit. Fra oktober i år bliver det muligt for eksempelvis europæiske udviklere at skabe apps med integrerede kortfunktioner. Huawei Health App på smartphones, Huawei Watch og Huawei Band får også alle adgang til Huawei Map Kit.

HMS-økosystemet har været under udvikling i flere år og det vokser. AppGallery har eksempelvis fungeret som appdistributionsplatform i mere end otte år. Et stigende antal udviklere tilslutter sig HMS-økosystemet og lægger deres apps i AppGallery, så brugere verden over kan få glæde af dem.

For at opmuntre endnu flere dygtige appudviklere til at tilslutte sig HMS, har Huawei øget sine investeringer fra en milliard CNY (ca. 950 mio. DKK) til en milliard USD (ca. 6,75 mia. DKK) til globale udviklere. 80 procent af investeringerne er målrettet mod at skabe incitamenter til at accelerere de globale udvikleres innovation. Midlerne går også til at dække udviklingen, væksten og de nødvendige investeringer i marketing.

- lb