Huawei præsenterer nye 5G-tiltag på MWC

Huawei præsenterer nye 5G-tiltag på MWC

Søndag demonstrerede Huawei deres seneste tiltag inden for 5G netværk og mobile tendenser på den årlige Mobil World Congress i Barcelona

Huaweidirektør Ryan Ding fremviste blandt andet en 4K video-on-demand service på Huaweis kommende foldbare smartphone, via et spansk Vodafone 5G-netværk, leveret af Huawei. Videoen var et eksempel på de nye Gbit/s-level forbindelser, som 5G netværket åbner op for. Derudover har Huawei fokus på det de kalder CloudX, en integreret cloud teknologi bestående af GPU baserede servere der med nye 5G højhastighedsforbindelser giver mulighed for interaktiv streaming af content og services, hvilket vil være relevant for både Cloud PC, Cloud Gaming og Cloud AR/VR.

Den nye 5G + Cloud kombination er med til at redefinere video, gaming og mange andre services vi kender i dag. CloudX står til at blive en af de største fordele ved det fremtidige 5G-netværk, med stærke egenskaber der kan udnytte fordelene ved 5G og bringe bl.a. Cloud Gaming direkte til vores smartphones. CloudX er derfor også med til at give leverandører og operatører over hele verden nye forretningsmuligheder.

Mr. Ding fortæller: ”Udbredelsen af 5G over hele verden vil give os et bedre liv, muliggjort af nye teknologier.” Huawei åbner 5G centre i både Europa, Asien og Mellemøsten for at forbedre brugeroplevelsen og understøtte videreudviklingen af 5G services til Huaweis netværk i regionerne. Han fortæller videre, at centrene vil give leverandører og operatører en mulighed for at opleve de seneste innovationer inden for 5G, samt fungere som et mødested til at udvikle og fremme nye services indenfor 5G og CloudX til de lokale markedsbehov.

2019 er året hvor den globale 5G-industri for alvor tager fart. Mere end 60 kommercielle netværk sætter ind, ligesom mere end 40 5G-enheder, herunder en række smartphones, bliver lanceret i løbet af året.

Mere end 50 lande vil lancere 5G-netværk. Huawei startede allerede 5G R&D i 2009, og er i øjeblikket den eneste udbyder af end-to-end 5G-systemer. Med flere end 5700 ingeniører dedikerede til 5G, herunder 500 5G-eksperter, satser Huawei stort på at bibeholde deres stærke position inden for 5G-netværk og løsninger.

- lb