Huawei vil samarbejde med app-udviklere om smart-tech

Huawei vil samarbejde med app-udviklere om smart-tech

Huawei er til stede på dette års GoTo-konference, der løber af stablen fra den 18. til den 22. november i Bellacentret i København. Under konferencen fortæller Huawei mere om Huawei AppGallery og det nye 1+8+N-koncept, og hvordan de ønsker at samle alt i et økosystem

Af Lars Bennetzen

IT-Reload var med på førstedagen af GoTo i København, og her satte Huawei fokus på deres Developer Incentive Program. Det er et af de største udviklerprogrammer i verden, som Huawei har lanceret for at samarbejde med ti millioner udviklere over de næste tre år.

Huawei fortalte at de var blevet inspireret af både Google og Apple, der har haft tilsvarende udviklerprogrammer da de lancerede deres app-store.

Med programmet vil Huawei invitere udviklerne til at bidrage til udviklingen inden for Smart-teknologi sammen med Huawei og hjælpe med at skabe et innovativt økosystem for mobile enheder.

Huawei satser på 5G

Udrulningen af 5G rundt om i verden er kun lige begyndt, og brugen af kunstig intelligens (AI) er stadig kun i sin vorden i en række industrier. Huawei er overbevist om, at 5G og AI i fremtiden vil skabe uanede mængder af muligheder for iværksættere og virksomheder inden for AI, big data, Virtual Reality/Augmented Reality og andre teknologier.

Huawei mener at disse teknologier rummer et endnu større potentiale og kan skabe mere værdi, når de bliver konverteret direkte ind i applikationerne. Huawei fortalte at de allerede er i stand til at gøre dette med deres intelligente økosystem Huawei Mobile Services (HMS).

Med 5G-æraen vil Huawei fortsætte med at skabe bedre betingelser for, at udviklerne kan indfri deres potentiale og drive industrien fremad ved at fokusere på to områder: mobile enheder og cloud-teknologi.

"5G er den nye elektricitet. Det vil bane vejen for en ny verden af smart-teknologier. Huawei ser frem til at samarbejde med udviklere fra industrien og start up-virksomheder om at skabe flere 5G applikationer," siger Jacky Zhao, Direktør for Huawei Nordic Consumer Business Group.

Det nye koncept

Når Huawei til december 2019 lancerer Huawei Ability Gallery, bliver smartphonen centrum for økosystemet og alle brugernes personlige enheder. Med det såkaldte 1+8+N-koncept kan Ability Gallery koble smartphonen (1) til otte sekundære enheder (8) (PC, tablet, TV, højtalere, briller, ur, bil og høretelefoner), hvorfra du som bruger får adgang til produkter, services og oplevelser i uanede mængder (N) fra Huaweis partnere i et samlet økosystem.

"Ved at tilmelde sig til Huawei AppGallery får udviklerne adgang til globale distributionskanaler med mulighed for at øge trafikken, og få del i teknologier som AI og en række andre redskaber, der giver udviklerne helt nye muligheder for at gå ind i den nye smart-tech-æra sammen med Huawei", siger siger Jacky Zhao