Langvarig strid giver gode telefoner

Langvarig strid giver gode telefoner

#### Den langvarige strid mellem Samsung Galaxy og iPhones betyder bedre telefoner til forbrugerne. I deres indbyrdes strid forsøger de nemlig konstant at overgå hinanden.

Der findes mange forskellige udbydere af smartphones. Markedet skifter hele tiden. Der er forsvundet gamle kendinge som Nokia og Windows-telefoner, og der er kommet nye til fx nogle af de mange nye kinesiske mærker. Men der er to producenter, som altid, og mange år ud i fremtiden, vil være at finde på markedet. De to producenter vil altid skille sig ud. Det er de to tech giganter Samsung og Apple. De to virksomheder leverer det bedste, der er på markedet og især inden på smartphones.

Samsung Galaxy er hovedpersonen i det stykke, som Samsung er ved at skrive. På den anden side står iPhone som den stærke modpart. Hvem der er helten, og hvem der er skurken, det er svært at svare på, men de to brands lægger ikke fingre i mellem, når det kommer til at vinde kundernes gejst eller en retssag for den sags skyld.

En lang og hård kamp

Første gang de to rivaler for alvor krydsede klinger var tilbage i 2011, hvor Apple anklagede Samsung for at kopiere deres design. Det var Samsung selvfølgelig meget uenig med dem i, og flere forskellige grupper begyndte at tage stilling til retssagen. Oftest kunne man se designere på Apples side og tech-udviklerne på Samsungs side. Designerne mente, at Apple var i deres gode ret, når de påstod at Samsung Galaxy lignede iPhones for meget, mens tech-udviklerne mente, at det ville begrænse udviklingen, hvis man ikke kunne lade sig inspirere af hinanden.

Det udviklede sig til et hav af retssager rundt omkring i verden, og det er svært at sige, hvem der kom bedst ud af det. Der blev vundet sejre på begge sider.

Vilde telefoner

En ting, der er helt sikkert, er, at vi som forbrugere kan nyde godt af denne konkurrence. Vi får måske ikke super meget ud af de retslige konflikter, men konkurrencen indbyrdes mellem de to giganter gør, at vi får nogle telefoner på markedet som er af en uovertruffen kvalitet.

Det seneste vi har fået lov til at se, er den nye telefon i Samsung Galaxy serien. Samsung Galaxy S9 er et pragteksemplar på, hvordan de to modspillere konstant forsøger at overgå hinanden, for at vinde forbrugernes hjerter. Samsung Galaxy S9 har fået en alvorlig opdatering på flere punkter i forhold til sin forgænger Samsung Galaxy S8. En af grundene til det er nok, at Apple sendte deres iPhone X ud i mellemtiden.

Et af de punkter, hvor Samsung Galaxy virkelige oppede sig med den nye telefon i serien, er kameraet. Lige nu er det et af de absolut bedste på markedet af smartphonekameraer. Det er udviklet på en måde, så det ligner det menneskelige øje skræmmende meget. Det har nemlig en automatisk lukketid, der er mere raffineret end noget vi tidligere har set hos Samsung Galaxy. Lad os håbe, at striden mellem de to rivaler fortsætter lidt endnu.