Ny Android-malware rammer Google Play

Ny Android-malware rammer Google Play

Check Point Research analytikere har fundet ny Android-malware, der, forklædt som genvejsapp til alverdens Netflix-indhold, genererer ondsindede autosvar på WhatsApp-meddelelser og overvåger brugernes data

Del artiklen på

Analytikere fra Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har for nyligt opdaget en ondsindet malware i Google Play app store. Den spredes via WhatsApp-brugeres beskeder.

Malwaren ligger skjult i appen “FlixOnline” – en falsk app, der påstår, at Netflix-brugere kan få adgang til indhold fra hele verden på deres mobil. I virkeligheden er appen designet til at overvåge brugernes WhatsApp-notifikationer og sende inficerede autosvar til deres kontakter med tilbud om gratis Netflix-abonnementer.

Når appen er downloadet og installeret, beder den om en lang række tilladelser, der starter inficeringsprocessen, og de autogenererede svar med phishinglinks bliver delt med brugerens kontakter. Trykkes der på linket får hackerne adgang til overvågning og deling af WhatsApp-brugernes private data.

“Inden for det seneste år har Check Point Research set et stigende antal succesfulde angreb gennem mobilapps, som brugerne umiddelbart har tillid til. Med et konstant skiftende landskab for mobiltrusler er det derfor uhyre vigtigt, at man sørger for altid at have de nyeste opdateringer og en sikkerhedsløsning for mobile enheder,” fortæller Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

- lb