Så smarte er de nye Samsung Galaxy S9-telefoner

Så smarte er de nye Samsung Galaxy S9-telefoner

#### Søndag d. 25. februar blev dagen, hvor Samsung lancerede deres to nyeste smartphones, Samsung Galaxy S9 og Samsung Galaxy S9+. De to nyeste skud på stammen løfter barren for, hvad der er muligt med en smartphone ved hånden

Hver gang en nye smartphone præsenteres, sættes der nye højder for, hvad der er muligt med en mobiltelefon ved hånden. Det er også tilfældet med de to nyeste telefoner fra Samsung, der blev udgivet d. 25. februar.

Samsung Galaxy S9 og Samsung Galaxy S9+ er de to nyeste telefoner i den ekstremt populære Galaxy-serie, der model efter model har været blandt de mest solgte Android-smartphones. Med den nyeste udgivelse, har Samsung, næsten selvsagt, haft et fokus på, at gøre smartphoneoplevelsen endnu mere ’smart’. Smart i den forstand, at de nye Samsung Galaxy S9-telefoner kan bruges til meget mere i hjemmet og på arbejdspladsen, end blot at ringe, skrive og tage billeder.

Arbejd overalt med DeX

Med Samsungs nyeste telefoner, kan man gøre enhver skærm til sin arbejdsplads, kun ved hjælp af to ting. Denne ene værende sin Samsung smartphone, og den anden værende Samsung DeX. Men hvad er egentlig Samsung DeX?

En DeX-station fra Samsung, er den der giver dig mulighed for at lade computeren stå derhjemme. Man kobler sin Samsung DeX op på en skærm, et tastatur og til en mus, og så fungerer det således, at smartphonen placeres i DeX’en, og så er der forbindelse fra telefon til skærm, mus og tastatur.

På den måde kan man altså bruge den nyerhvervede Samsung Galaxy S9/S9+ som computer, og det alle vegne. DeX’en kan ikke kun bruges i professionelt øjemed, for det er faktisk også muligt at benytte sig af de apps man har til rådighed på sin smartphone, på skærmen.

Man skal heller ikke bekymr sig for, at fordi man ikke har sin bærbar computer med, kan man ikke fuldføre sit arbejde i de programmer man normalt benytter sig af. På sin Samsung Galaxy S9 kan man uden problemer have downloadet alt fra Microsoft Word, Excel og OneNote lige til tungere og mere tekniske programmer som Adobe Photoshop Lightroom og -Express.

Sidst men ikke mindst, kan man også stadig benytte sin telefon under opkobling, og alle notifikationer såsom beskeder og opkald, vil fortsat figurere på telefonen, samt på skærmen.

Fokus på nemmere opkobling

 Når man skal bruge sin telefon, til meget mere end blot opkald og beskeder er det også vigtigt, at alle de ’smarte’ processer foregår så gnidningsfrit som muligt, for ikke at blive en hindring i hverdagen. Det har også været et stort fokuspunkt fra Samsungs side af, i produktionen af de to nye Galaxy-modeller.

Ifølge Samsung selv, så har de formået at gøre opkoblingen til eksterne kilder nemmere og mere gnidningsfri end nogensinde tidligere. Og så har det aldrig været nemmere, at vise billeder fra sin telefon på for eksempel et fjernsyn eller en anden ekstern skærm, end det er nu.

Generelt set, bliver det godt for Samsung igen at udkomme på markedet med nye telefoner. Tal fra Telia viste i December, at Samsungs tidligere Galaxy model, Samsung Galaxy S8, kun var den fjerdemest solgte smartphone hos dem.

Samsungtelefonen blev her, ikke overraskende, overgået af de to spritnye Apple-modeller iPhone 8 og iPhone X. Derudover kom også en af markedets nyere spillere Huawei ind på en fornem andenplads. Huawei der er blevet kendt på at levere fantastiske Androidbaserede smartphones til en meget lav pris. Det bliver interessant at følge, hvordan Samsungs nye smarte telefoner bliver modtaget på et marked, der aldrig liver mættet, og som altid har plads til ny teknologi.