Smartphones mister terræn til virtuelle assistenter

Smartphones mister terræn til virtuelle assistenter

Forbrugere, der har en virtuel assistent som fx Amazons Alexa, bruger deres smartphones mindre fx til online shopping, konkluderer rapport fra Accenture

Virtuelle assistenter som Amazons Alexa eller Samsungs Bixby er måske ikke så udbredte i Danmark endnu, men det bliver de, hvis man ser på udviklingen i udlandet. Og når det tog for alvor får fart, så bliver anvendelsen af smartphones væsentlig mindre.

En undersøgelse blandt 21.000 forbrugere på verdensplan viser nemlig, at 58 pct. af de forbrugere, der ejer en virtuel assistent, bruger deres smartphone i mindre grad til online shopping og niveauet er cirka det samme, når det kommer til generel informationssøgning (56 pct.).

”Virtuelle assistenter udfordrer allerede nu smartphones i de markeder, hvor de er mest udbredte. Den udvikling kommer vi uden tvivl til at se i Danmark også inden for en meget kort tidsramme. De virtuelle assistenter er billige, brugervenlige, og de leverer praktiske og brugbare fordele i hjemmet med det samme, de tages i brug. Og så er de den hurtigst voksende tendens inden for tech netop nu,” siger Kim Bech, Managing Director Digital, fra Accenture Danmark.

Virtuelle assistenter buldrer frem

Rapporten viser samtidig, at antallet af personer, der ejer en virtuel assistent kommer til at fordobles i 2018 med Indien på førstepladsen (39 pct. af respondenterne i undersøgelsen kommer til at eje en), efterfulgt af USA (37 pct.), Brasilien (34 pct.), Kina (33 pct.), Tyskland (26 pct.) og England (24 pct.).

Og interessen for de virtuelle assistenter er allerede markant med 63 pct. af deltagerne i undersøgelsen, der enten allerede har en virtuel assistent eller er interesserede i at få erhverve sig en. Ud af de personer, der allerede ejer en virtuel assistent, er næsten alle (94 pct.) tilfredse eller meget tilfredse med den.

”Det bliver interessant at følge udviklingen i Danmark for de virtuelle assistenter. Lige nu er det mestendels first movers, der ejer en, men det kommer hurtigt til at ændre sig. Og når det sker, så har vi en ny virkelighed i forhold til markedsføring mod forbrugerne, fordi adfærden omkring informationssøgning er anderledes end på fx smartphonen – vi gennemgår ikke så mange resultater fx Det bør forbrugerrettede virksomheder allerede nu forberede sig grundigt på,” forklarer Kim Bech, Managing Director Digital, fra Accenture Danmark.

Få indsigt i alle resultaterne fra undersøgelsen her: www.accenture.com/us-en/event-digital-consumer-survey-2018

- lb