Telia springer på recycle bølgen

Telia springer på recycle bølgen

I forbindelse med lanceringen af Telia Recycle giver Telia minimum 1000 kr. for gamle, fungerende og ikke-skadede iPhones til køb af en ny telefon.

Danskerne smider i gennemsnit 24 kilo elektronik ud om året, og kun halvdelen bliver afleveret på et sted, hvor det bliver genanvendt eller destrueret på forsvarlig vis. Men det vil Telia gerne forbedre med deres nye recycle tiltag.

-Telia Recycle er et godt tilbud, der rummer flere gevinster. Kunderne får penge for deres brugte mobiltelefon og tilbehør samt sikkerhed for, at deres data slettes korrekt og fuldstændigt. Miljøet vinder på et lavere ressourceforbrug, når vi genanvender telefoner og miljøkritiske råmaterialer. Og hos Telia kommer vi endnu tættere på at indfri vores egne ambitiøse klimamålsætninger, siger Sine Smith-Jensen, Director of Commercial Management i Telia

Afhængig af model, alder og stand vil beløbet, som Telia tilbyder for din gamle telefon, ligge fra 20 kr. og op til  mere end 3.000 kr. Frem til 21. juli giver Telia minimum 1000 kr for gamle, fungerende og ikke-skadede iPhones.

Telia samarbejder med virksomhederne Redeem og Replace, der undersøger, om produkterne kan repareres og videresælges. I gennemsnit kan 95% af telefonerne repareres og gensælges – mens de sidste 5%, som ikke kan repareres, bliver skilt ad hvorefter komponenter og råmaterialer bliver genbrugt. Desuden sletter de al data på mobilen.

Telias Grønne Løfte
Det nye fokus på genanvendelse af mobiler skal ses i lyset af, at Telia Company i foråret 2019 har forpligtet sig på tre ambitiøse mål, der skal hjælpe til at løse den største samfundsmæssige udfordring, vi står overfor – nemlig klimaforandringerne. Målene er, at Telia Company i 2030 udleder nul CO2, har nul spild og vigtigst; at Telia indfrier løfterne via konkret handling. Dét er Telia Recycle et godt eksempel på.

-mo