TEST: Trådløst internet til hjemmet fra 3

TEST: Trådløst internet til hjemmet fra 3

Hvis du mangler et godt internetprodukt til hjemmet, og ikke har mulighed for – eller lyst til – et kablet produkt, så har 3 et fedt produkt. Trådløst internet som bare virker og som du altid kan tage med dig

Af Tech-Test.dk

Det er ikke alle steder i landet at internetforbindelsen er lige god. Nogle steder er de kablede forbindelser ret dårlige, og det kan være svært at få en anstændig forbindelse til det store internet.

Og når du skal ud og rejse kan du enten vælge at bruge de, ofte dårlige, netforbindelse du finder på hoteller, campingpladser osv., eller du kan vælge at bruge din smartphone eller tablet til at dele netforbindelsen med. Heller ikke optimalt, specielt ikke hvis I er flere der skal på nettet.

Teleselskabet 3 har sådan et produkt, og jeg har testet det gennem et par måneder, og jeg kan kun sige at jeg glad for deres trådløse internetforbindelse.

Produktet hedder ’Internet til hjemmet’, og består af en trådløs router fra Huawei og naturligvis et sim-kort fra 3.

Alt jeg skulle gøre for at sætte det op var at indsætte sim-kortet og derefter tænde for routeren. Der gik ikke længe inden routeren var på nettet, og i princippet behøvede jeg ikke gøre mere.

Men fordi det er en router, så havde jeg også behov for at se om der var noget mere jeg kunne gøre med routeren.

God forbindelse

Jeg kunne let logge ind på den, og derfra ændre i opsætningen. Her kunne jeg ændre navnet på det trådløse netværk og jeg kunne sætte småting som firewall osv til.

Huawei-routeren er en ganske fin router. Men du skal også være opmærksom på, at det absolut ikke er en gamingrouter, eller en router der giver dig de stor muligheder for indstillinger.

Men de ting du normalt vil kunne finde i en hjemmerouter, finder du også her.

Kineserne kan dog lave routere, og under testen kunne jeg konstatere at forbindelsen er klippestabil, og med gode interne hastigheder.

Men det mest interessante er dog den eksterne forbindelse. Det handler jo om at få en god forbindelse til internettet.

Og på min adresse var der en rigtig god dækning af 3s trådløse netværk. Men det er værd at bemærke, at du også vil kunne opleve områder i Danmark, hvor 3 har dårlig dækning. Så inden du investerer i Internet til hjemmet fra 3, så skal du tjekke hvor god dækning de har på din adresse.

Som sagt, så er der fin 4G-forbindelse i Hillerød, og de steder jeg normalt bevæger mig hen og kan bruge netværk, er forbindelsen tilsvarende god. Og husk, du kan ikke tage routeren med til udlandet. Eller – det kan du godt, den virker bare ikke der. Du skal være på dansk net for at bruge den.

Der er inkluderet 1TB af data om måneden i abonnementet, og det er mere end rigeligt til langt de fleste. Jeg oplevede ikke problemer med mængden af data.

Alt i alt en rigtig god forbindelse og et godt produkt. Prisen er absolut konkurrenceværdig og pengene værd – hvis der er god dækning.

Samlet vurdering 90%

Et rigtig godt internetprodukt. Det er fedt at kunne få en trådløs forbindelse og at kunne bruge den over stort set hele Danmark. 3 har en fortrinlig dækning.

Det er et produkt der er let at sætte op og bruge, og du behøver ikke nogen netværksviden for at bruge det.

Men du har stadig mulighed for at justere på forbindelse i routeren, hvis du har lyst og behov for det, og det sætter jeg stor pris på.

Prisen er 230 kroner om måneden for Internet til hjemmet fra 3.

Læs mere om produktet hos 3:

Se flere test hos vores samarbejdspartner Tech-Test.dk.