Velkommen til iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR - De nyeste skud fra Apple

Velkommen til iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR - De nyeste skud fra Apple

#### Apple har netop afholdt endnu en af sine populære keynotes, som de bruger til at introducere verden til deres nye produkter. Denne gang løftede de blandt andet sløret for hele tre nye iPhones, nemlig iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR

iPhone XS Max - Elefanten i lokalet

Den nye topmodel i iPhone-verdenen hedder iPhone XS Max, og udmærker sig ved at være den største iPhone nogensinde. I hvert fald hvis vi ser på skærmstørrelsen. Hele 6,5” supersprød OLED-display er selve udgangs- og omdrejningspunktet for Apples nye flagskibstelefon. Men selvom den de facto har det største display, så er det faktisk ikke den største iPhone. Den kom nemlig sidste år, og hedder iPhone 8 Plus. Men i modsætning til den nye iPhone XS Max, har iPhone 8 Plus ikke kant-til-kant display, hvilket vil sige at skærm-til-kabinet forholdet var lavere end det er nu. 8 Plus var en lille smule større end den nye XS Max, men XS Max har en markant større skærm – og meget mere lækker skærm, i øvrigt.

Hvad med de andre?

iPhone XS Max er det nye flagskib – ingen tvivl om det. Men der kom jo tre nye modeller, så hvad med de andre to? Den mindste af de to andre hedder iPhone XS, og har et 5,8” OLED-display, fuldstændig som iPhone X. Faktisk kan du ikke rigtig se forskel på iPhone XS og iPhone X, men den nye model er selvfølgelig opdateret i chippen og kommer som standard med IOS 12 – det gør de naturligvis alle sammen. Således minder iPhone XS meget om de tidligere ”S”-modeller, der også ”bare” var opdateringer af sidste års iPhone nyheder.

Den sidste kandidat som din nye yndlings-gadget, er iPhone XR. Modsat de to øvrige, er iPhone XR ikke udstyret med OLED-skærm, men må ”nøjes” med LCD. Det er der fordele og ulemper forbundet med. Fordelen er, at LCD er markant billigere at producere end OLED, og dermed er produktionsomkostningerne lavere end på iPhone XS og iPhone XS Max, hvilket gør iPhone XR til den billigste af de tre – selvom den faktisk har en større skærm end iPhone XS. Ulempen ved LCD er dog, at det ikke har helt samme ”wow-faktor” når man ser på den. Men hvis man undlader at sammenligne displayet på iPhone XR med en af dens OLED-brødre (M/K), så vil man næppe føle sig snydt. Apple er jo historik kendt for at gøre et stort nummer ud af netop deres skærmoplevelser, og kalder da også det ”nye” LCD-display for Liquid Retina.

Stadig ingen minijack

Man kan sige meget om Apple, men de er principfaste og konsekvente i forhold til deres afskaffelse af minijack-tilslutningen i iPhones. Apple mener at minijack er et fortidslevn, og som sådan hører til på et museum og ikke i en topmoderne smartphone, som i et vist omfang skal indkapsle essensen af moderne teknologi her og nu. Derfor ville det heller ikke give nogen mening, hvis de nye iPhones gjorde brug af fordums teknologi. Det ville svare til at købe en ny bil og have kassettebåndafspiller i stedet for Apple CarPlay som standardudstyr.

Dyreste iPhone nogensinde

Hvis du er faldet for den nye XS eller XS Max – og i forvejen kender til Apples prispolitik – har du sikkert også gættet, at de ikke just er hvad man vil kalde billige telefoner. Faktisk kan du se frem til et prisskilt på hele 12.999 kroner for den dyreste og mest veludrustede XS Max.