Verizon Business indgår sin første aftale om privat 5G-netværk i Europa

Verizon Business indgår sin første aftale om privat 5G-netværk i Europa

Havneoperatøren Associated British Ports effektiviserer driften ved at indføre privat 5G-teknologi

Del artiklen på

Verizon Business og den britiske havneoperatør Associated British Ports (ABP) offentliggør nu et samarbejde om at implementere et privat 5G-netværk i havnen i Southampton. Med Verizons private 5G-platform, som leveres i partnerskab med Nokia, får en af Storbritanniens travleste havne en meget hurtig og sikker netværksløsning.

ABP håndterer i alt 21 havne, inklusive Southampton der er Storbritanniens førende eksporthavn. Hvert år håndteres eksportvarer til en værdi af 40 mia. britiske pund (ca. 350 mia. danske kroner) via havnen, som er et vigtigt knudepunkt for de britiske produktionsvirksomheder. Southampton er samtidig vigtig for både bil- og krydstogtsindustrien. Hvert år passerer 900.000 biler og millioner af passagerer gennem havnen, som er den første i selve Storbritannien, som vil kunne tilbyde sine kunder adgang til et privat 5G-netværk.

"Verizons private 5G-netværk er grundlaget for en infrastruktur, der er fuldt fokuseret på edge-computing. og som muliggør ekstremt lav latens, bedre sikkerhed og bedre tilpasningsmuligheder for partnere," siger Tami Erwin, CEO for Verizon Business. ”Virksomheder som ABP er under pres for at udvikle deres services hurtigt, så de kan kunne udnytte nye forretningsmuligheder. Sammen med Nokia giver vi ABP mulighed for at udnytte de umiddelbare fordele ved 5G. Og mindst lige så vigtigt baner vi samtidig vejen for, at havnen i Southampton kan udnytte de nye applikationer og funktioner i realtid, der skal understøtte digitaliseringen af dens services fremover.”

Verizons private 5G-platform giver ABP et pålideligt og sikkert trådløst netværk til havnens østlige og vestlige områder. Dermed kan al datakommunikation koordineres i et enkelt netværk og reducere kompleksiteten ved at øge både stabilitet og sikkerhed.

Netværket forbedrer ikke kun Wi-Fi-ydeevnen, men muliggør også introduktion af nye teknologier såsom alalyse i realtid, Internet of Things (IoT) og maskinindlæring. Det åbner samtidig for nye services, fx sporing af varer, håndtering af selvkørende køretøjer, styring af arbejdsgange og øget evne til at forudsige vedligeholdelse af maskiner og sikkerhedsarbejde.

”At kunne bygge en fleksibel og pålidelig teknologiplatform, som imødekommer kundernes efterspørgsel, er helt afgørende for vores strategi. Og det at være den første havneoperatør i Storbritannien, som kan tilbyde kunder adgang til et privat 5G-netværk, er en fantastisk milepæl for ABP, siger Henrik L. Pedersen, CEO for ABP. ”Vi vil gerne takke vores partnere for at muliggøre dette projekt, som giver Southampton Havn den infrastruktur, der bringer os et skridt foran konkurrenterne, når det gælder digitaliseringen.”

Verizon Business lancerede sin internationale private 5G-platform til globale virksomheder med base i Europa og Asien i oktober 2020. Løsningen leveres i øjeblikket sammen med Nokia og gør det muligt for virksomheder at implementere avancerede 5G-netværk. Netværket er baseret på Nokia Digital Automation Cloud, som er en applikation med stor båndbredde, lav latenstid og superhurtig trådløs opkobling og lokal edge-computing.

”Potentialet i 5G kan udnyttes fuldt ud i takt med, at industrivirksomheder moderniserer deres aktiviteter efter Industry 4.0, og at industrien anvender private 5G-netværk rundt om i verden," siger Brian Fitzgerald, SVP Verizon Business Group, Nokia. ”Vi vil arbejde fokuseret med vores partner Verizon Business i deres globale 5G-udrulning med kunder som ABP. Vi gør dette ved at tilbyde det højeste niveau af ydeevne, stabilitet og sikkerhed, som kunderne har brug for.”

- lb