Verizon udvider sit 5G-økosystem med nyt 5G-lab i London

Verizon udvider sit 5G-økosystem med nyt 5G-lab i London

Det nye 5G-lab, der er Verizons første 5G-udviklingscenter uden for USA, skal sætte fart under den 5G-understøttede applikationsudvikling og bane vej for helt nye indholds- og filmoplevelser, bl.a. i form af 3D og augmented reality

Verizon åbner et nyt 5G-Lab med tilknyttede produktionsfaciliteter centralt i London, hvorfra virksomheder kan udvikle og teste deres 5G-applikationer og indholdsoplevelser. Her bliver det nu muligt at udforske grænserne for 5G-netværksteknologien, både når det gælder applikationer og hardware.

Det gælder bl.a. i forhold til udviklingen af autonome køretøjer, intelligente samfund, virtuel sundhedspleje, intelligent produktion, industrirettede IoT-løsninger, augmented og virtual reality og responsive gaming – alle områder, der kan udnytte fordelene ved 5G’s superhurtige hastigheder, store båndbredde og lave latenstid.

“En af de bedste måder til at forløse potentialerne ved 5G er at lade innovatørerne og de visionære prøve kræfter med teknologien. Gennem det nye 5G-lab i London kan vores internationale kunder udnytte vores ekspertise i deres arbejde med at implementere 5G-understøttede applikationer og oplevelser,” siger Tami Erwin, Group CEO for Verizon Business.

I Verizons 5G-lab i London kan man se eksempler på, hvordan 5G anvendes inden for en række områder og industrier, fx inden for reklame og underholdning, uddannelse, produktion, medicin og detailhandel. Eksemplerne inkluderer bl.a. et mobilt kommandocenter, en augmented shopping-oplevelse, intelligente hylder til detailhandlen, intelligent aktivstyring og indretning af arbejdspladser understøttet af augmented reality.

5G-kræfterne i brug

I de tilknyttede produktionsfaciliteter bliver der mulighed for at producere 3D-indhold i høj kvalitet, inklusive virtuelle og augmented reality-oplevelser ved hjælp af avancerede funktioner som volumetric capture, motion capture og AR-broadcast. Stedet vil fungere som et inkubator-miljø for innovative og kreative virksomheder, hvor de kan teste nye måder at skabe indhold på og udnytte fordelen ved lynhurtigt at kunne flytte store datamængder.

Verizon Medias RYOT-studie har allerede demonstreret 5G-teknologiens kræfter kan anvendes af annoncører og medier gennem begivenheder som FN's klimatopmøde i 2019 og Star Wars - Rise of Skywalker Premiere.

"Vores RYOT 5G Studio i Los Angeles var det eneste 5G-produktionshus i USA, da det åbnede sidste år, og nu åbner vi et nyt studie i London, der tilbyder de samme utrolige produktionsfaciliteter. I trakt med, at vi bevæger os fra en 2D- til en 3D-verden af indhold, giver vi vores partnere adgang til at eksperimentere med den mest avancerede teknologi, og vi samler de bedste kreative kræfter for at skabe oplevelser i verdensklasse i dag, og for at kunne forberede os på mulighederne i morgen - i takt med at teknologien fortsætter med at udvikle sig," siger Guru Gowrappan, CEO for Verizon Media.

Verizon annoncerede desuden for nylig sammen med America Movil, KT Rogers, Telstra og Vodafone sit engagement i 5G Future Forum, der arbejder for at fremskynde leveringen af 5G og mobile edge computing-understøttede løsninger rundt om i verden.

- lb