Lync bliver til Skype for Business
Nu bliver Lync til Skype for Business

Lync bliver til Skype for Business

To af verdens mest udbredte kommunikationsværktøjer, Skype og Lync smelter sammen i løbet af 2015. Microsoft vil i første halvdel af 2015 lancere næste version af erhvervslivets kommunikationsplatform Lync som Skype for Business

Del artiklen på

Af Lars Bennetzen

Når Microsoft i første halvdel af 2015 smelter forbrugernes foretrukne onlinekommunikationsplatform, Skype, sammen med Lync, så er det med henblik på at give virksomheder det bedste fra begge verdener – en genkendelig brugerflade fra Skype, og funktionalitet og sikkerhed fra Lync.

Det er nu næsten 12 år siden at Janus Friis og Niklas Zennström stiftede Skype, og d. 29. august 2003 så den første offentlige betaversion af Skype dagens lys. Det ændrede måde, hvorpå mennesker kommunikerer på, og Skype er siden vokset til et af verdens mest populære kommunikationværktøjer med mere end 300 millioner brugere.

I samme periode har Lync været et produktivitetsværktøj til virksomheder, der ønsker at kommunikere og samarbejde på tværs af geografiske placeringer. Med tiden er Lync blevet en central del af Office, så uanset hvilket Microsoft-program brugerne arbejde i, er det muligt at inddrage og samarbejde med kolleger. Samtidig har Microsoft sat sikkerheden højt, hvilket har været vigtigt, da Lync often anvendes på tværs af systemer og landegrænser.

Nu mener Microsoft så, at det er på tiden at så de to teknologier sammen. Skype for Business bliver en realitet, og skulle drage nytte af det bedste fra de to verdener – en genkendelig og intuitiv brugerflade samt funktioner fra Skype kombineret med den mere virksomhedsorienterede funktionalitet og sikkerhed i Lync.

Skype for Business skulle på den måde blive en bedre og mere intuitiv version af Lync. Microsoft selv forventer at Skype for Business vil ændre måden, hvorpå virksomheder kommunikere, ikke mindst når de pludselig får mulighed for at kommunikere direkte med Skype-brugere, der normalt ligger uden for den almindelige gruppe af forretningskontakter

Sådan bliver Skype for Business

Skype for Business kommer til at udnytter fordelene ved Skype og bibeholder således brugerfladen og de velkendte ikoner til opkald, video og afslutning af samtaler. Og selvom brugeren åbner andre applikationer, kan man stadig se sit aktive opkald i et vindue på skærmen. Samtidig har Microsoft videreudviklet Lync-funktionerne til dokumentdeling og telefoni, så man eksempelvis kan viderestille et opkald ved blot ét klik.

Derved skulle det blive lettere at få kontakt med folk overalt. Lync tilbyder allerede i dag instant messaging og audioopkald til Skype brugere. Skype for Business tilføjer videoopkald og brugerregister, så man kan finde og ringe til Skype-brugere fra enhver pc, tablet eller smartphone.

Eksistende Lync Server kunder kan drage fordel af de nye funktioner blot ved at opdatere fra Lync Server 2013 til den nye server, der supporterer Skype for Business uden at skulle investere i hardware. Office 365 kunder får automatisk adgang til de nye opdateringer og kan se frem til stærkere integration i Office, Exchange og SharePoint.