Nye headsets øger koncentrationen i åbne kontorer

Nye headsets øger koncentrationen i åbne kontorer

Ifølge nye undersøgelser koster de populære storrumskontorer tusindvis af effektive arbejdstimer hver eneste dag. Nu lancerer Jabra en serie af headsets specielt udviklet til at øge koncentrationen i de støjende storrum

Del artiklen på

Samtaler over bordene og larm i lokalet. Det er hverdagen for seks ud af ti kontormedarbejdere, der har deres daglige plads i et storrumskontor. De populære kontorer er ellers kendt for at fremme samarbejde og vidensdeling mellem medarbejderne, men nu viser en ny undersøgelse fra Jabra, at det sker på bekostning af effektiviteten. Således angiver kun 12 procent af kontormedarbejderne, at de er mest effektive i et storrumskontor. Faktisk vurderer 60 procent, at de spilder mere end 100 timer om året alene på grund af forstyrrelser hen over skrivebordet.

På Roskilde Universitetscenter er professor Helge Hvid ikke overrasket over medarbejdernes hårde dom over chefernes yndlingskontorindretning. Mange kontormedarbejdere har nemlig et arbejde, der kræver en vis grad af fordybelse.

”Hvis man taler med en kollega på tværs af kontoret, så vil det forstyrre. Og det er klart, at hvis man har et arbejde, der kræver, at man skal koncentrere sig og fordybe sig, så reducerer det produktiviteten, hvis man hele tiden bliver forstyrret, ” siger Helge Hvid.

Professoren peger på, at alt for mange virksomheder vælger storrumskontoret helt ukritisk for at spare på de dyre kvadratmetre, men det er langt fra altid en god forretning.

”Om man får det optimale ud af storrumskontorerne afhænger meget af, hvordan man indretter sig. At få afgrænset nogle privatrum er en oplagt og ofte nødvendig løsning. Det kan fx være ved hjælp af fysisk indretning eller ved eksempelvis at aftale, at man har nogle tidspunkter, hvor man ikke må forstyrre hinanden, ” siger Helge Hvid.

Headset fjerner støjen

Hos Jabra, der er en del af danske GN Store Nord, er man ikke i tvivl om, at headsets er en del af den løsning, som Helge Hvid efterspørger. Derfor har man nu taget skridtet og udviklet en headset-serie specialdesignet til at skabe et privat kontor foran skærmen i storrummet, nemlig Jabra Evolve serien.

”I 2012 lavede vi sammen med Lindberg International en global undersøgelse af 3.000 kontorarbejdere og en af hovedkonklusionerne var, at næsten 70% følte, at larm og distraktioner på arbejdspladsen havde en negativ indflydelse på deres performance. Rigtig mange tager derfor høretelefoner eller headsets på, når de virkelig skal koncentrere sig. Vores nye serie af headsets hjælper medarbejdere med at skabe en privatsfære i åbne, larmende og distraherende kontormiljøer, fordi de kan lukke støjen ude, signalere at de er optaget og måske bruge musikken til at hjælpe dem med at fastholde koncentrationen, ” siger Bjørn Ekner, Sr. Global Product Manager i Jabra.

Ud over et moderne design, der slutter helt tæt om ørene og ekstraordinær god lydkvalitet, er Jabra Evolve headsettene nemlig udstyret med funktioner som aktiv støjdæmpning (ANC), der fjerner al baggrundsstøj ved hjælp af lydbølger, røde lys-indikatorer, der markerer, at brugeren er optaget i fx en samtale og en medhørs-funktion, der lukker lyden ind, så brugeren ikke behøver at tage headsettet af for at tale med sidemanden.

”Det er klart, vi ser et stort potentiale i Jabra Evolve serien, fordi den svarer så direkte på mange af de udfordringer, man som kontormedarbejder sidder over for i hverdagen. Vi oplever allerede en stor efterspørgsel ikke bare i Danmark, men i hele Norden, hvor storrumskontorer jo mere er reglen end undtagelsen”, siger Bjørn Ekner.