Avaya relancerer sit globale forhandlerprogram Avaya Connect
Chi Peng, Regional Channel Leader, Nordics & Baltics

Avaya relancerer sit globale forhandlerprogram Avaya Connect

Ændringen er en reaktion på feedback fra Avayas globale partnernetværk og betyder, at Avaya fremover vil tilgodese færdigheder fremfor volumen, når de tildeler sølv, guld og platin status-niveauer til deres partnere

Avaya vil fremadrettet øge fokus på partnere, der leverer en komplet løsning til kunder og som dermed opnår høj kundetilfredshed.

Den nye model skal sikre partnerne øgede indtægter hos Avaya samtidig med at de udvikler længerevarende og profitable relationer til deres kunder.

Den nye version af Avaya Connect forventes især at være fordelagtig for de forhandlere, der fokuserer på mid-market og Avaya understøtter dermed målsætningen om øget tilstedeværelse på mid-markedet og øget partnerkapacitet omkring netværk og video.

Ændringerne i Avaya Connect Partner Programmet omfatter ændringer af kravene til opnåelse af sølv, guld og platin niveaustatus og indførelsen af ​​seks nye Solution Ekspert-betegnelser:

·      Enterprise unified communications og -kontaktcenter

·      Mellemmarkedet unified communications og -kontakt center

·      Networking og video

En ekspertbetegnelse kræver at man opnår specifikke mål inden for omsætning, erfaring og kundetilfredshed. Silver, Gold og Platinum status vil blive fastlagt på grundlag af antallet af Solution Expert-betegnelser.

Ændringerne træder i kraft den 1. oktober 2014 og alle partnerne får et overgangsår, hvor de selv kan vælge om de vil optjene til deres statusniveau efter de nye eller de eksisterende krav.

"Vi har designet det reviderede Connectprogram for at hjælpe partnerne med at forbedre deres kvalifikationer og evner. Både vores partnere og os selv mener, at den nye model bedre vil opfylde kundernes krav og samtidig hjælpe partnerne til at vokse deres forretning. Vi giver vores partnere et år at flytte til de nye krav, og vi vil støtte dem med specifikke uddannelsesprogrammer”, siger Chi Peng, Regional Channel Leader, Nordics & Baltics, Avaya.

-mo