Politichat skal dæmme op for indbrud

Københavns Politi har stor succes med chat- og videosamtaler mellem borger og politi. Dansk børsnoteret it firma står bag løsningen

Sidste mandag kunne borgere fra hele landet for første gang nogensinde videochatte med Københavns Politi, som sad klar på Station Bellahøj - i direkte live TV - til at rådgive borgerne om indbrudsbeskyttelse.

Mere end 250 borgere benyttede sig at tilbuddet, og Københavns Politi glæder sig over den interesse, der har været omkring denne nye form for kommunikation mellem borger og politi.

Københavns Politi har udsendt en pressemeddelelse, hvor de skriver, at de er overvældet over succesen. Og Gert Sejbak, leder af Station Bellahøj, Københavns Politi tilføjer nu:

- Vores betjente er super glade for at kunne tilbyde denne nye form for præventiv rådgivning til borgere, som de ellers ikke var kommet i dialog med.

- Vi har ikke haft behov for at fokusere så meget på teknologien bag. Systemet er cloud-baseret og blev lynhurtigt sat op; det tog vel fire timer, og vores betjente blev hurtigt fortrolige med de værktøjer, som chatten tilbyder. Systemet bag chatten er leveret af det danske børsnoteret it firma, Netop, som i flere år har solgt deres løsninger i både ind- og udland. Blandt andet til politiet i Redwood City, USA, hvor borgerne siden sommeren 2012, og som nogle af de første i USA, har haft mulighed for at chatte og afholde videosamtaler med det lokale politi i forbindelse med online registrering af en forbrydelse, efterladte køretøjer, trafikklager etc.

Ronny Tovgaard, VP for salg i EMEA hos Netop glæder sig over den succes, som Københavns Politi har opnået med videochatten.

- Vi ser helt klart en stigende interesse i Danmark for ’her og nu kontakt’ mellem borger og offentlig instans. Mange borgere har brug for nem og hurtig online betjening og rådgivning, når de sidder i hjemmet om aftenen, uden for ’normal’ åbningstid, og ønsker dialog og personlig kontakt med det offentlige, siger han.

Landets borgerservicefunktioner skal effektiviseres og digitaliseres, og flere borgere skal benytte kommunernes online selvbetjeningsløsninger. Det er en bunden opgave i de fleste kommuner, hvor administrationen skal spare. - Men det kræver nytænkning, hvis borgerne ikke skal opleve ringere service. Og her er chat et oplagt valg, forklarer Ronny Tovgaard.

- hawin