Præsidenter benytter også videokonferencer

Verdens mest magtfulde ledere bruger videokommunikation når afstandene bliver store og organiseringen af fysiske møder bliver besværlig og dyr

Når verdens mest magtfulde mennesker har behov for råd og vejledning fra kyndige personer, der kender og forstår deres situation, sker det blandt andet ved hjælp af videokommunikation.

Det er medlemmerne i det globale netværk af tidligere politiske ledere, Global Leadership Foundation, som via ny og digital teknologi, er med til at råde og vejlede verdens mest magtfulde ledere.

GLF består i dag af 35 fremtrædende tidligere stats- og politiske ledere, der med diskret og fortrolig rådgivning arbejder for at støtte de nuværende statsoverhoveder verden over, med det ene mål, at støtte god regeringsførelse og effektiv ledelse i hele verden.

Så når en præsident, premierminister eller anden regeringschef har behov for diskret, fortrolig rådgivning, henvender de sig til GLF-netværket.

Af fremtrædende GLF-medlemmer er personer som FW de Klerk, tidligere præsident i Sydafrika og modtager af Nobels fredspris, Lakhdar Brahimi, FN’s fredsmægler i Syrien, Javier Solana, tidligere generalsekretær for NATO, HKH Prins Hassan af Jordan, Hans van den Broek, tidligere udenrigsminister i Holland og mange andre.

Alle er det personer spredt over hele verden, der tidligere brugte dage og tusindvis af kroner på at deltage i et af GLF’s møder.

Sir Robert Fulton blev ansat som adm. direktør for GLF i 2010 og indså hurtigt, at der var brug for nye kommunikationsløsninger i forbindelse med bestyrelsesmøder og andre møder i organisationen.

Medlemmerne er alle travle personer, og der er rift om deres tid, så der var ingen vej uden om en effektiv løsning.

- Hvis jeg vil have noget af deres tid, er det min pligt at gøre bedst brug af hvert eneste minut, udtaler Sir Robert Fulton.

Efter en lang proces, hvor bestyrelse, medlemmer og sekretariat skulle overbevises om, at videomøder var den rette vej frem, blev Lifesize HD videokonference testet af i forbindelse med et bestyrelsesmøde i oktober 2012. Og allerede efter første møde var succesen i hus.

- Der er intet, der slår den personlige rådgivning fra en person, du respekterer, når der skal træffes vigtige beslutninger. I mange tilfælde er en halv times ansigt-til-ansigt ’virtuelt’ møde med medlemmer langt mere værdifuldt end udveksling af e-mails og lange telefonsamtalerforklarer Peter Osborn, driftschef på Global Leadership Foundation.

Det optimale er selvfølgelig altid et fysisk møde med personlig tilstedeværelse. Men virkeligheden er, at dette er en bekostelig og tidskrævende affære.

Ved at bruge LifeSize videoløsninger, sparer GLF tusindvis af kroner i rejseomkostninger og øger samtidig den sparsomme kvalitetstid mellem sine medlemmer.

For GLF var der etableringsomkostninger på godt og vel dkk 150.000,-, og allerede efter første møde var investeringsafkastet opnået, da tre transatlantiske business class fly ikke skulle betales. 

LifeSize videokonference distribueres i Danmark af DS-DISPLAY A/S.

-hawin