Videokonferencer på mobilen

Ny app giver adgang til videokonferencer fra tablets og mobile enheder

Orange Business Services lancerer nu en standardbaserede video-app, som gør det muligt at gennemføre videokonferencer i HD fra mobile enheder

App’en bygger på Radvision Scopia Mobile og kan kombinere udstyr fra alle markedets største leverandører på alle typer netværk.

Orange Business Services gør det nu muligt at organisere og deltage i videokonferencer fra tablets og mobile enheder. Adgangen sker med den mobile app Orange Video Meeting, som giver adgang til Oranges cloud-baserede Open Videopresence platform. App’en findes til både Apple og Android.

Den nye app kan downloades gratis fra Apples App Store og Googles Play Store. Når man har downloadet app’en kan mødedeltagerne – fx ansatte, kunder eller forretningspartnere – nemt tilslutte sig videokonferencen ved at klikke på et link i en email eller en kalenderinvitation på tabletten eller den mobile enhed.

Det intelligente link genkender automatisk, hvilken type enhed brugeren anvender, og åbner en tilpasset version af applikationen til at deltage i videokonferencen.

Med app’en kan man deltage aktivt i videokonferencer, som afholdes via Orange’ Open Videopresence. Denne cloud-løsning er baseret på Scopia Mobile-teknologi fra Radvision, som er en virksomhed i Avaya-koncernen.

Open Videopresence er tilgængelig i 107 lande, herunder Danmark, og gør det allerede nu muligt at afholde videokonferencer over alle typer netværk. Man er heller ikke begrænset på leverandørsiden, men kan kombinere udstyr fra de største leverandører på markedet, herunder forskellige typer videokonferencerum, desktopudstyr og telepresencefaciliteter.

-At give videoaccess fra alle steder og på alle typer enheder er afgørende for at videreudvikle brugen af videokonferencer. Når vi gør det lige enkelt for alle ansatte, kunder og forretningspartnere at deltage, uanset hvor de befinder sig eller hvilken slags enhed, de bruger, så bliver videokonferencer et standardværktøj til samarbejde og ikke bare noget, der anvendes ved specielle møder. Den nye app understøtter den udbredte mobilitet og 'bring your own device'-kultur, siger Jette Gry, nordisk marketingdirektør i Orange Business Services.

Med app’en kan man bruge sin private eller arbejdsmæssige mobile enhed, præcis som hvis man sad ved en arbejdsstation, når man deltager i videokonferencer. Scopia Mobile tilbyder videokonferencer i HD.

Med Scopia Mobile-teknologien kan mødedeltagerne samarbejde og dele lyd, HD-video og data. Moderatoren kan lede og overvåge konferencen direkte fra sin mobile enhed, som hvis de sad i konferencerummet eller ved en arbejdsstation.

- Cloudbaserede videotjenester har enorm værdi for virksomheder i alle størrelser. Sammen med Orange tilbyder vi branchens bedste standardbaserede værktøj til videosamarbejde, som kan anvendes hvor som helst og på alle typer enheder. Orange løfter baren for, hvad kunderne kan forvente af sin leverandørs hostede videoløsninger.

- I dagens BYOD-klima skal video kunne tilgås fra alle typer enheder. Dette er et udmærket eksempel på, hvordan vores relation til Orange udvider Avaya Collaborative Cloud, som er Avayas strategiske rammeværk til private, offentlige og hybride skyer, siger Boaz Raviv, VP og global chef for Avayas videoportefølje.

-hawin