CTGlobal og Lenovo i samarbejde om integration af Azure Stack

CTGlobal og Lenovo i samarbejde om integration af Azure Stack

Den nye Azure Stack gør det let for virksomheder at få cloud-teknologi uden nødvendigvis at skulle flytte op i skyen. Samarbejdet mellem danske CTGlobal og Lenovo sikrer, at hele processen fra overvejelser til fysisk installation og ibrugtagning bliver endnu lettere

(Sponseret indhold)

Det har traditionelt været en kompliceret og svær proces at komme i gang med cloud-teknologien, og det har været med til at forsinke, eller stoppe, processen fuldkommen for flere virksomheder.

- Men det er nødvendigt, at virksomhederne kommer i gang med cloud-teknologien. Der er mange forretningsmæssige fordele at hente der, pointerer Lau Robdrup, Business Development Manager hos CTGlobal.

Med den nye Azure Stack fra Microsoft er der kommet en fantastisk mulighed for at komme med på cloud-teknologien. Azure Stack giver virksomhederne cloud-teknologierne in-house og er en let måde at få en hybrid-cloud-løsning. CTGlobal er eksperter i integration i netop den teknologi.

Derfor har CTGlobal valgt at indgå et samarbejde med Lenovo om at levere færdigstrikkede cloud løsninger til virksomheder, baseret på Azure Stack.

- Lenovo blev valgt som vores samarbejdspartner, fordi deres tekniske viden og kompetencer matcher vores, siger Lau Robdrup.

- I grove træk så køber kunden en Azure Stack hos Lenovo, og vi rådgiver kunden omkring størrelse, formål og brug. Derefter leverer Lenovo en komplet integreret løsning bestående af et rack med 4-12 servere inklusiv netværk og installation. Dette er en såkaldt Azure Stack scale unit og kan køre 600- 800 virtuelle maskiner i den maksimale konfiguration. Den konfiguration kan efterfølgende udvides med flere scale units.

- Kunden har nu en tom Azure Stack, og det er der, vi tager over. Vi hjælper med at få den integreret og implementeret rigtigt, så kunden hurtigt kan komme igang med deres nye cloud-løsning, forklarer Andreas Sobczyk, Senior Consultant hos CTGlobal.

Kompetente konsulenter

CTGlobal er specialister i integration af Microsoft cloud-løsninger og har lige siden 2015 arbejdet med Azure Stack, længe før produktet blev lanceret. Før det arbejdede CTGlobal også med Azure Pack, der senere skulle udvikle sig til at blive til Azure Stack.

- Det har altid været vigtigt for os at have så meget ’hands on’-erfaring som muligt. Det betyder nemlig, at vi forstår arkitekturen og derved kan rådgive vores kunder bedre, forklarer Andreas Sobczyk.

Både Lenovo og CTGlobal har et tæt samarbejde med Microsofts udviklingsafdeling i Redmond, og det betyder, at det er muligt at trække på viden direkte hos produktgruppen hos Microsoft.

- Den viden og de forbindelser kommer vores kunder direkte til gode, fortæller Andreas Sobczyk.

Herudover så har CTGlobal et meget stort antal Microsoft MVP’s. Most Valuable Professionals ansat. Således er Jakob Gottlieb Svendsen, Principal Consultant, Microsoft MVP, og arbejder direkte med integration af Azure Stack.

- Og så har Jakob været medforfatter på bogen ”Microsoft Hybrid Cloud Unleashed with Azure Stack and Azure”, der springer alt hypen over og fortæller præcist, hvad en hybrid cloud er og giver dig indsigt i alle dele af Azure Stack, så du kan maksimere værdien af din hybride cloud-investering og få din Azure Stack op på det næste niveau, siger Lau Robdrup.

Vigtigt at komme tidligt med

Med den store viden og erfaring, som CTGlobal har, er det vigtigt, at de tages med som rådgivere meget tidligt, helst inden kunden køber noget som helst.

- Det er godt, hvis vi kommer med allerede, når den første tanke om en hybrid cloud-løsning dukker op hos ledelsen. På den måde kan vi rådgive, så den bedste ROI opnås. Her kommer vores konsulenters store viden og erfaring kunderne til gode, for vi omfavner hele virksomheden. Vi kan tale med både teknikerne og direktionen, siger Lau Robdrup.

En af de faldgruber, som virksomheder hurtigt kan havne i, er, at de tror, at det kan være nødvendigt med udskiftning af hardware, eller at de skal holde fast i deres eksisterende hardwareleverandør for at få en Azure Stack-installation, der passer ind i deres eksisterende serverinstallation.

- Men det er ikke tilfældet. For den appliance-boks, som Lenovo leverer, er uafhængig af øvrig hardware. Det er i virkeligheden en ’black box’, der kobles til den eksisterende installation, siger Andreas Sobczyk.

Det er en ny verden, som kunderne skal forholde sig til. Med Azure Stack udvikler Microsoft nemlig kun to stykker software, der skal lægges oven på hardwaren, og det stiller nogle helt specifikke krav til den hardware.

- Microsoft har en meget lang og kompliceret godkendelses- og certificeringsproces, som alt hardware skal igennem, men det betyder, at kunderne er helt sikre på, at når de køber en Azure Stack, så får de også en løsning, hvor de kan være 100 % sikre på, at hardwaren passer til softwaren, forklarer Andreas Sobczyk.

Den måde at sætte krav til hardware og software er noget, som kendes fra de traditionelle SAN-systemer. Den godkendte boks, som Lenovo kommer med, kan bare kobles direkte ind i den eksisterende installation.

- Det giver så en fordel mere. For normalt så stiller virtualisering nogle helt nye krav til hardwaren i serverrummet, og det kan folk have svært ved at forholde sig til, og ikke mindst kan det være svært at implementere. Men med Azure Stack skal der ikke ændres noget i serverrummet. Vi skal bare have installeret den appliance, som Lenovo kommer med, siger Andreas Sobczyk.

Indbygget sikkerhed

Microsoft har gjort et kæmpe stykke arbejde med Azure Stack, ikke mindst når det kommer til sikkerhed og godkendelse, og det betyder, at når du får en Azure Stack-løsning, så får du med det samme alle certifikater og godkendelsespapirer, der hører til løsningen, herunder sikkerhed for at Azure Stack overholder kravene til den kommende GDPR fra EU.

- Dermed bliver Azure Stack ekstra attraktiv for virksomheder, og jeg er sikker på, at vi kommer til at se både midrange og enterprise størrelses virksomheder bruge Azure Stack. Det er nemlig også en fremtidssikring af din teknologi, siger Lau Robdrup.

Andreas Sobczyk slutter af med at fortælle, at allerede fra den første dag, hvor Azure Stack kommer på gaden, er CTGlobal klar med undervisning i Azure Stack, både introkurser og mere avancerede kurser, der hjælper folk til at komme i gang med og forstå Azure Stack bedre:

- For os handler det om at kunne klæde vores kunder bedst muligt på og sikre, at de både får den bedste rådgivning og implementering af deres valgte løsning.

 

Fakta:

Microsoft Azure Stack er en hybrid cloud platform, der giver Azure services i dit eget datacenter.

Azure Stack leveres som en færdigkonfigureret alt-i-en løsning, klar til brug fra dag et.

Azure Stack er designet til de scenarier, hvor der er speciele krav til security og compliance krav, disconnected/offline brug eller performance.

Fås i gratis test version (også kaldet development kit), som kan installeres på eksisterende hardware eller købes som preinstalleret server.

CTGlobal er Microsoft Gold Partner i:

  • Windows & Devices
  • Cloud Platform
  • Datacenter
  • Enterprise Mobility Management

Kontakt:

Tel.: 43 42 96 01

Info@ctglobalservices.com