Dansk universitet optimerer datasikkerheden for studerende og ansatte
Foto: Daniel Brøns

Dansk universitet optimerer datasikkerheden for studerende og ansatte

Universiteterne risikerer at blive ramt af hackerangreb, og derfor har University College Sjælland taget nye skridt i kampen om at sikre deres studerende og ansatte

Af Lars Bennetzen

Professionshøjskolen University College Sjælland har netop oprettet nyt backup-system som sikrer hurtig gendannelse og som sikrer døgnadgang til data for såvel studerede som ansatte.

Det er nemlig ikke kun store virksomheder der risikerer at blive ramt af hackerangreb. Universiteter er i lige så høj grad i risikozonen, og fordi der konstant er nye studerende der skal have adgang til netværk, er de et oplagt mål for hackere.

University College Sjælland har derfor taget skridt for at sikre, at deres 10.500 studerende og 700 ansatte kan være sikre på, at deres data altid er tilgængelige – også selvom de skulle blive udsat for et hackerangreb.

Et af problemerne de stod overfor var, at hvis deres servere gik ned, eller backup’en ikke fungerede, så ville hverken studerende eller ansatte kunne få fat i de data de skal bruge for at gennemføre undervisning, forskning og eksamener.

- Vi kunne ikke love studerende og medarbejdere adgang til det, de havde brug for, når de havde brug for det. De arbejder hårdt, og de fortjener den ro i sindet, det giver, at vide at deres arbejde er lagret og muligt at gendanne, fortæller Steffen Bendix Søjbjerg, IT Operations manager hos University College Sjælland.

Derfor har professionshøjskolen implementeret en backup-løsning fra Veeam og Cisco, der gør backup og gendannelse simplere og som optimerer lagring af backup. Det har givet dem en oppetid på 99,9% og derfor tør de nu garantere at driftskontinuiteten er garanteret.

Stigende datamængde

Hos University College Sjælland har de oplevet en stigning på 30% årligt i datamængden, hvilket stillede nye krav til både lagring og hastighed.

- Vi havde brug for mere plads, og vi havde brug for mere hastighed, forklarer Steffen Bendix Søjberg.

- Fordelen ved at kombinere Veeam Backup & Replication og Cisco UCS C3260 er, at de to komplimenterer hinanden og sikrer, at brugeren både har adgang til den nødvendige lagerplads, en tilfredsstillende hastighed på backup samt gendannelse, forklarer Martin Plesner-Jacobsen, Team Lead for Systems Enginering i norden, Veeam Software.