Fujitsu og VMware udvider samarbejdet om IoT-løsninger til bilindustrien

Fujitsu og VMware udvider samarbejdet om IoT-løsninger til bilindustrien

Fujitsu og VMware har lige annonceret en udvidelse af deres samarbejde om at levere innovative Internet of Things-løsninger (IoT) til bilindustrien

I øjeblikket sker der en hastig udvikling sted inden for bilbranchen, der i stigende grad er begyndt at benytte avancerede teknologier. Mange producenter investerer allerede massivt i selvkørende løsninger og andre teknologier til opkoblede biler, der vil gøre brug af nye cloud services i fremtiden.

Efterhånden som antallet af elektroniske kontrolenheder, der styrer bilens forskellige dele, stiger, bliver deres indbyggede software også mere avanceret og besværlig at administrere. Af samme årsag, er tilbagekaldelse af biler som følge af problemer med softwaren også blevet en reel udfordring for producenterne. Med flere teknologier integreret i biler i dag, er det nødvendigt, at bilproducenterne let og hurtigt kan reprogrammere softwaren efter behov samtidig med, at de har mulighed for at håndtere og overvåge de forskellige softwareversioner individuelt.

Derfor er Fujitsu og VMware gået sammen om at levere en samlet service, der imødekommer bilfabrikanternes krav om driftssikkerhed ved at integrere VMwares IoT-produkter med Fujitus trådløse og reprogrammerbare løsning.

- Industrien for opkoblede biler vokser fortsat og innovative og avancerede teknologier spiller en stor rolle i den måde som bilproducenter kan skabe unikke og behagelige oplevelser for bilisterne, siger Mimi Spier, Vice President, Internet of Things i VMware.

- Vi betragter vores samarbejde med Fujitsu som en stor fordel for bilfabrikanterne, da vi gør dem i stand til hurtigt og let at implementere nye softwareopdateringer på en sikker og problemfri måde til deres opkoblede biler.

Fujitsu og VMware vil levere flere teknologier, som en del af den samlede cloud service til selvkørende og opkoblede billeder, der bl.a. inkluderer:

Fujitsu

  • Populariteten af opkoblede biler betyder, at softwaren i bilers elektroniske kontrolenheder håndterer flere avancerede opgaver. Fujitsu stiller deres OTA Reprogramming Solution til rådighed, som forbindes med clouden, og gør det nemt og effektivt at håndtere og opdatere kritisk software til opkoblede biler.
  • Fujitsu vil levere sikkerhedsteknologier monteret ved hjælp af Fujitsu featuretelefoner, smartphones etc. på fabrikanternes udviklingsafdeling til samlebåndet og gennem hele bilens levetid.

 VMware

  • VMwares IoT-løsninger kombineret med Fujitsus OTA Reprogramming Solution vil gøre bilproducenter i stand til hurtigt at levere trådløse software opdateringer til alle enheder i en bil.
  • VMware IoT-løsninger kan hurtigt udvides, hvilket giver ekstra agilitet i forhold til den globale implementering af services og avanceret sikkerhedsteknologi til opkoblede biler.

 Udover initiativerne til bilindustrien, vil Fujitsu og VMware også samarbejde om at udvide deres fælles udbud af forskellige services inden for mobilitet.

- lb