Nu skal gameren leje computeren i skyen

Nu skal gameren leje computeren i skyen

To danske iværksættere, Rune Dalton og Christian Lykke, lancerer tjenesten Snoost, som vil ændre den måde, gamere spiller computerspil på. Nu skal de unge nemlig leje en gamingcomputer i skyen

At spille computer via skyen, på engelsk kaldet 'cloud gaming', er et af de nyeste tiltag på det teknologiske marked. Rune Dalton og Christian Lykke har i flere år drevet selvstændig virksomhed, men deres seneste projektidé kom ikke fra det professionelle liv, men fra det private. Rune Dalton har i lang tid været ivrig Macbook-bruger og nydt at slappe af med computerspil i sin fritid, men det medførte nogle irritationer.

- For det første var jeg træt af at skulle købe en ny computer oftere end jeg havde lyst til, fordi der kom et nyt spil, jeg gerne ville have. For det andet bliver der lavet mange spil, som ikke er kompatible med en Macbook, og jeg begyndte derfor at tænke over, hvordan man kunne komme uden om disse problemer, siger Rune Dalton.

Med Århusianernes nye tjeneste, kan man dog undgå disse irritationer. Snoost fungerer ved, at man lejer en computer i skyen, som kører Windows, hvilket kan køre langt flere spil. Derfor er det eneste krav, for at kunne spille de nyeste spil på høj grafik, en tilstrækkelig internetforbindelse. Det giver mulighed for at spare penge i stedet for at købe en ny computer.

- Når man spiller computerspil via skyen, betyder ens egen computers ydeevne ingenting. Det fungerer ganske enkelt ved, at en anden computer klarer alt arbejdet for dig, og så streamer spillet til din egen computer. Det betyder man kan spille de nyeste computerspil selv på meget billige eller gamle computere, så længe ens internet er hurtigt nok, forklarer Rune Dalton.

Virksomheden Snoost er baseret i Aarhus, men den bevæger sig fra dag et ind på det internationale marked. Teknologigiganterne Sony, Nintendo og Nvidia er alle begyndt at tilbyde lignende tjenester, men selvom det unge startup er af en beskeden størrelse, så tror makkerparret ikke, at konkurrenternes størrelse er en hindring for succes.

- Vi er oppe imod nogle store navne - det ved vi godt. Men vi befinder os godt som den lille ny spiller, der skal ud at drille de andre. Vi bruger verdens største cloudbaserede serverudbyder, Amazon, og vi har nu brugt over et år på at bygge, optimere og finpudse produktet, fortæller Christian Lykke.

Snoost er en mulighed for de folk, som ikke kan eller har lyst til at bruge så mange penge på en ny computer, men stadig gerne vil spille de nyeste computerspil uden at gå på kompromis med grafikken. Selvom produktet stadig er i sin udviklingsfase, tilbyder virksomheden at man kan prøve tjenesten gratis i tre dage. Herefter er prisen 8,95 kr. om dagen.

Her kan du læse mere om systemet.

- lb