Sådan kan du få effektiviseret samarbejde og projektprocesserne i din virksomhed

Sådan kan du få effektiviseret samarbejde og projektprocesserne i din virksomhed

Span Systemet fra Nureva er et cloud-baseret interaktivt værktøj, der er skræddersyet til effektivt og kreativt samarbejde

Del artiklen på

 

(Sponseret indhold)

Fremtidens arbejdsform er samarbejde, og det samarbejde finder mere og mere sted i skyen. Vi har gennem de sidste år set, hvordan cloud-baseret samarbejde normaliseres, og hvordan der er dukket mange forskellige platforme op, der skal fremme samarbejdet, nu også digitalt.

Nureva Span udnytter de mange muligheder, som skyen giver, og med dens banebrydende og toneangivende teknologi bringer den nye platform dem sammen i en samlet løsning.

Ny teknologi og nye systemer skaber først den ønskede værdi, når organisationen og kunderne bruger dem som tilsigtet. Udfordringer er ofte, skaber de reelt effektivisering? Får vi forbedret arbejdsgangen og kommunikationen i virksomheden? Samtidigt skal der være en ledelsesmæssig fokus på selve implementeringen. Med det i baghovedet giver Span systemet en nem og intuitiv platform, hvor samarbejde på tværs af folk og platforme er i fokus. Endnu vigtigere bringes nye kompetencer i spil og slipper kreativiteten løs. Processen stopper aldrig, og der er rig mulighed for at tilgå og arbejde på projekterne når som helst og hvor som helst med den enhed, du ønsker.

- Mange af dagens værktøjer tager udgangspunkt i at løse en bestemt type opgave, eller rent lavpraktisk i en form for fildeling eller aktivt konferencekald. Nureva Span tager derimod udgangspunkt i selve processen, og det er derfor, vi er så begejstrede for at have fået produktet ind i vores portefølje, siger Kristian Glahn, direktør for Business Solutions hos Danmon Group.

Nureva Span, der kommer fra det Canadiske firma Nureva, er tænkt som et cloud-baseret interaktivt samarbejdsværktøj. Men et stort et af slagsen. Nureva Span er nemlig et virtuelt kanvas, eller et workspace, der starter som et blankt digitalt lærred på 18 meter, men som kan blive op til 60 meter langt.

Det lyder måske som meget, men når kreative folk arbejder sammen, er det en stor fordel, at der er masser af plads at arbejde på.

Kanvaset op på væggen

En interaktiv projektor genererer et visuelt udsnit af det digitale kanvas på 3.1 meter i bredden og i 16:6-format. Formatet er specielt designet for netop at give et ideelt scenarie, når det projekteres på væggen, og flere skal arbejde på samme tid. Selve det virtuelle kanvas er stadig 18 meter langt, og med fingeren på væggen kan du swipe gennem hele længden.

Den software, der gør det hele muligt, er kernen i Nureva Span, og det er den, der åbner op for alle de mange muligheder, som systemet har. Herunder skærmdeling, der er nyeste tiltag og en meget væsentlig del af Nureva.

- Med skærmdeling kan du som deltager i et projekt dele din skærm, så alle kan se den på projektets kanvas, du kan tage et snapshot, gemme og annotere det til senere brug, fortæller Kristian Glahn.

Systemet er modulært opbygget, og det er muligt at sætte op til tre projektorer sammen med en såkaldt soft edge, så lærredet på væggen fylder lige over ni meter.

Men det er ikke kun ved at projektere på væggen, du kan arbejde med Nureva Span. Har du en laptop, tablet, smart-phone eller en interaktiv skærm, så kan du sagtens deltage. Her samarbejder Danmon eksempelsvis med producent Avocor, der optimerer deres storformat touch-skærme, så de kan bruges med Span systemet.

- Det digitale kanvas er den workspace, som et team kan arbejde på. Her har du alt det, du normalt bruger i dag af tavler, whiteboards, tegninger og post-it sedler, men du behøver ikke spekulere på at tage billeder af tavlen eller huske at dele dokumenter mellem alle, der var med i mødet, fortæller Kristian Glahn.

Nureva Span kan køre både Windows 10, OSX, Android og iOS, så længe du har adgang til en browser, kan du også få adgang til Nureva Span. Det stykke software, der styrer den interaktive projektor, er dog stadig kun tilgængeligt til Windows 10.

Som bruger kan du oprette gule sedler og notere ideer i dem. Du kan tegne, du kan indsætte dokumenter, snapshots og billeder fra andre dokumenter, og alt kan annoteres. Løbende kan du gruppere elementer, så de hører til blandt ideer eller oplæg og låse disse fast på lærredet, forklarer Kristian Glahn.

Samarbejde på tværs

Hvor det er oplagt at stå ved lærredet, når ideerne skal udveksles, så kan deltagerne i projektet sagtens deltage fra deres laptops, tablets eller smartphones. Faktisk så behøver du som deltager slet ikke at have en licens til Nureva Span. Brugeren kan gratis registrere sig hos Nureva og få en gratis version, der dog er begrænset til to stk. kanvas, flere kræver licens.

Hvis eksterne skal deltage i projektet, er det muligt at invitere en ekstern partner ind i projektet, og denne kan så deltage via en webbrowser.

- Inviterede gæster kan deltage helt på samme niveau som alle andre i projektet. De kan deltage med deres input og generelt være med i projektet, så længe licensejeren ønsker det, pointerer Kristian Glahn og fortsætter:

- Du kan også lave en QuickShare session, hvor alle, der har linket, kan lægge noter op på projektet. En god løsning til præsentationer eller brainstorming hos en kunde.

Startede med Post-it sedler

Kristian Glahn fortæller, at det hele startede for Nureva med et ønske om at digitalisere Post-it sedler, men så udviklede ideen sig.

Nureva begyndte at kigge på, hvordan de kunne lave skabeloner til online samarbejde. Langsomt kom de forskellige funktioner på, og muligheden for at organisere informationer og muligheden for at arbejde med forretningsprocesser blev til en del af systemet.

- Men en meget vigtig del af systemet er, at alle gule sedler og andre informationer på lærredet automatisk bliver udstyret med meta-data. Det gør det muligt at udskrive data og dele ud i pdf eller excell form med oplysning om bidragere og struktur i indholdet. På den måde kan informationerne let eksporteres fra Nureva Span og forstås af alle, siger Kristian Glahn.

Han slutter af med at fortælle, at Nureva Span er et værktøj, der bruges meget bredt, både til virtual konstruktion, design, projektering og sågar LEAN. Alle virksomheder, der arbejder digitalt med deres kunder, kan med fordel bruge Nureva Span.

Om Nureva Span

Et IoT baseret produkt, hvor vidensarbejdet digitaliseres og automatiseres. Du kan have et meget stort antal lærreder på din profil, og du kan som bruger altid invitere dine kunder eller brugere til at deltage i et kanvas.

Systemet kører på Microsoft Azure, hvilket gør det til et meget sikkert system, og det har nu to år på bagen.

En licens koster i en premium-version 1.000 kroner/bruger om året, og hvis du ikke har behov for en interaktiv projektor, kan du også få en standardlisens, der kun kører på en laptop.

Om Danmon Group Denmark

Danmon Group Denmark A/S er en del af Dan Technologies A/S, en international koncern med hovedkontor i København og med selskaber og aktiviteter i Danmark, Sverige, Norge, England, Tyskland, Spanien, Portugal, Dubai og Vietnam.

Sammen er vi mere end 140 medarbejdere, der leverer løsninger indenfor professionelt TV, video, lyd, data, transmissionsudstyr samt præsentations- og kommunikationsløsninger til virksomheder og institutioner.

Kontakt:
Rolf B. Torres-Bjelke,
Account/Product Manager
Tlf: +45 4596 8817