Virtualisering skal hjælp operatørers digitale transformation

Virtualisering skal hjælp operatørers digitale transformation

Under Mobile World Congress i Barcelona VMware viste VMware i denne uge, hvordan man støtter tele- og dataoperatører i deres digitale transformation til at blive agile tjenesteleverandører

Af Lars Bennetzen, MWC Barcelona

Noget af det som VMware snakkede om på pressekonferencen var, hvordan globale tjenesteudbydere kan drage fordel af VMwares software-definerede arkitektur, der omfatter NFV (Netværk funktioner Virtualization), mobilitet og Internet of Things (IoT) for at skabe nye indtægtskilder gennem et moderniseret netværk, der er klar til 5G og Internet of Things.

Over-the-top udbydere, såsom Whatsapp, har i dag mulighed for hurtigt at udvikle tjenester med stor gevinst-margin, da de ikke er tynget af omkostninger til at udbygge netværk og kundeafgang. De hastigt stigende kapacitetskrav fra tjenester med høj båndbredde såsom video og virtual reality kombineret med store mængder af IoT-sensorer kan i væsentlig grad påvirke kvaliteten af brugeroplevelsen, hvis ikke netværkene har den rette infrastruktur.

For at imødekomme disse udfordringer demonstrerer VMware under MWC, hvordan operatører, ved at kombinere VMware Cross-Cloud Architecture med "Virtual Network Functions" (VNF) og applikationer fra et omfattende økosystem af partnere, kan levere tjenester som VoLTE, IMS, SD WAN, mobilitet og workspace management samt IoT-løsninger til tilsluttede biler, smarte stadions og -byer.

- I det hastigt foranderlige teknologiske landskab må operatører i dag flytte fokus fra 'connectivity' til innovation af nye tjenester, indhold og personlige oplevelser. Software-defineret, virtualiserede arkitekturer er katalysatorerne, der hjælper operatørerne til at modernisere sine netværk, så de er klar til 5G og kan drage fordel af de muligheder, som dette bringer, siger Lars Bo Klausen, Country Manager hos VMware i Danmark.

Nyheder fra MWC

Under Mobile World Congress viste VMware, at det nu er muligt for tjenesteudbydere i hele verden at tilbyde VMware AirWatch som en 'managed service'. Det giver operatører mulighed for at skabe skræddersyede, værdiskabende tjenester, der kan bidrage til at skabe nye indtægtskilder og samtidig hjælpe dem til at løse de mest presserende mobile udfordringer blandt sine erhvervskunder.

En anden nyhed er NFV-platformen VMware vCloud NFV 2.0, som er designet til at modernisere netværksarkitekturen hos globale operatører. Gennem platformen kan operatørerne levere nye og skræddersyede tjenester i en agil, åben og sikker software-defineret arkitektur, der gør dem klar til 5G og Internet of Things.

VMware har også indledt et partnerskab med HARMAN, som er den førende audiovirksomhed for bilindustrien, forbruger- og erhvervsmarkedet. Ved at integrere HARMANs portefølje af trådløse softwareopdateringer, sensorer, gateways og analysemetoder i VMwares IoT-løsning vil samarbejdet gøre det muligt at monitorere IoT-infrastruktur inden for sektorer som industri, detailhandel, bygge og anlæg, bil samt energisektoren.